« Experiències TIC a l'Urgell i la Segarra. | Pàgina Principal | Totum Revolutum (http://totum-revolutum.blogspot.com/) »

dimecres 05 juliol 2006

El Grup de Mestres de Lleida i l'Escola d'Estiu

Immillorable.

Durant aquesta setmana estic assistint, i gaudint, dels cursos de l'Escola d'Estiu Jaume Miret que organitza el Grup de Mestres de Lleida i, si més no en els que jo participo, són d'una qualitat excel·lent. Llàstima que el Departament d'Educació s'entesti a crear situacions contradictòries obligant als companys i les companyes que fan substitucions a fer formació durant l'estiu per cobrar el mes de juliol. És un altre gol? La resta dels mestres no la necessitem? No ho sé, però veure gent fent cursets de mala gana amb les calors de Ponent és un xic depriment. El plaer de formar-nos contínuament no es pot imposar i moltes persones s'haguessin apuntat igualment sense aquesta imposició, que com totes, acaba creant sentiments de rebuig...

L'he encertat de ple en els dos Seminaris als que assisteixo. D'una banda uns "Itineraris per la Batalla del Segre" de la mà del Xavier Reñé i el Joan Ramon Segura que ens porten a descobrir el que tenim tan a prop. Des dels búnquers d'Almatret fins el "Paredón del Cementiri" de Lleida passant per refugis antiaeris impecables a Fraga. Un patrimoni que no es pot oblidar, i que cal recuperar, per recordar el que no pot tornar a succeir.

D'altra banda "Al voltant de la plàstica i els altres llenguatges", amb la Dolors Todolí, ens apropem a tècniques i plantjaments d'allò més simples per dur a terme amb els alumnes treballs de diferent profunditat però amb gran valor d'experimentació i significativitat. Els Projectes de Treball ens ho acaben facilitant encara més.

Tot això per acabar un curs i començar unes vacances que ens ajuden, com tot, a replantejar, una i altra vegada el nostre dia a dia a l'aula.

Publicat per Jose a les 21:09.33
Categories: Mou-te