La història de la Big Band:

A finals del curs 2000-2001 dins el grup de l'Aula de Música Moderna de l'Escola de Música de Manlleu es va estrenar una Big Band formada per 20 músics i dirigida pel mateix responsable de l'aula, Marcel·lí Druguet. El que va néixer com una experiència de prova, es va consolidar com un formació estable durant el curs 2001-2002.

Durant l''abril del 2002 la Big Band es va presentar en el 4t Festival de Jazz de Vic amb un bon èxit de públic i crítica. La primera actuació a Manlleu es va fer el dia 24 de maig a l'auditori de la llavors anomenada Caixa de Manlleu.

En la cinquena temporada - 2005-2006 -es va celebrar el concert 50 de la Big Band - en el que varen participar 34 músics i altres convidats. Durant aquests anys es van fer concerts en moltes localitats d'Osona però també en altres comarques i en llocs tan emblemàtics com Montserrat.

L'any 2010 es va tancar una primera etapa i es va enregistrar un CD amb el nom Big Band de Manlleu 2002-2010.

Després d'un parèntesi d'uns mesos, a principis del 2011 es va reempendre l'activitat: Núria Guillén va passar a assumir les tasques de direcció musical juntament amb Jaume Grau; en el maig del mateix any es va presentar el CD enregistrat l'any anterior.

A l'abril del 2012 es va celebrar el 10è aniversari del primer concert de la formació dins del 15è Cicle de Jazz de Manlleu. En aquest concert es va començar a col·laborar amb el Cor de Gòspel de Gurb.

En l'any 2013 es va continuar amb la gira del 10è aniversari amb concerts a Balenyà i a Torelló. Cal esmentar que en el teatre Cirviànum es van esgotar les localitats de l'aforament i va quedar molta gent a fora sense poder entrar. En el mateix 2013 i també en el 2014 es va actuar a la Plaça Major d'Olot durant les Festes del Tura. Altres actuacions destacades han estat les de la Festa de la Verema del Bages o a la Casa Orlandai a Barcelona.

El 2015 en motiu de la nit del comerç de Manlleu es va gravar el tema "Manlleu, Manlleu", una versió del New York, New York.

Avui, la Big Band Manlleu és una orquestra de jazz popular i estable, formada per músics aficionats i professionals de diverses edats, aptituds i procedències, que es caracteritza per la concepció de la música de jazz de gran orquestra com un àtom que atrau l'optimisme i irradia les ganes de viure a ritme de swing. Amb un repertori del jazz orquestral i vocal, antic i modern de factura clàssica, en aquests gairebé 14 anys ininterromputs, un centenar de músics han passat en algun moment o altre per la BBM i l'han situada entre les de més constància de Catalunya.

Al cap de 14 anys ide la seva fundació, la Big Band Manlleu, és hereva d’aquells grans noms del Jazz que van revolucionar el ritme de la monotonia diària amb l’estirada capriciosa d’una nota, el swing, fundadora de les grans orquestres on el fraseig d’una melodia salta de secció a secció com si jugués a l’acuit de l’amagada. I n’és hereva sense escarafalls ni cap altra pretensió que aconseguir transmetre aquell mateix saltiró d’optimisme.