CINEMA


"¿Sabeis quien es el patron de los profesores de educacion fisica?
San Gimnasio de Loyola"


(Popular)

 

 ESPORT I CINEMA


Veure a un altre practicar esport és com veure un altre menjar. Ja diràs tu quina gràcia pot tenir. Però si plou a bots i barrals i no sabem com desfogar-nos sempre podem tirar del DVD per passar i l’estona i vés tu a saber si per aprendre quelcom.

Aquí teniu una petita llista de pel·lícules on l’esport surt reflectit d’una o una altra manera.

1. CARROS DE FUEGO (1981)
Charriots of Fire fou un film britànic dirigit per Hugh Hudson al 1981. Basada en fets reals, explica la història de dos corredors de diferent condició social i religiosa per a arribar als Jocs Olímpics de París de l’any 1924. Va ser nominada a set Oscars i se’n va emportar quatre, inclòs el de millor pel·lícula.

2. EVASIÓN O VICTORIA (1981)
Durant la segona guerra mundial, l’americà Hatch està decidit a escapar-se d’un camp de concentració alemany en territori francès. Un dels presos, un tinent britànic, ha organitzat competicions de futbol que porten el comandament alemany a proposar un partit entre els guardians i els presoners en un estadi de París. Escape to Victory està dirigida per John Huston i interpretada per Michael Caine, Sylvester Stallone (que juga de porter) i els futbolistes Pelé i Bobby Moore.

3. EL MEJOR (1984).
Titulada The natural a la versió orginial. Va dirigir-la Barry Levinson i, a més de Robert Redford, que hi fa el paper protagonista, hi intervenen actors i actrius de la talla de Kim Basinger, Glenn Close, Robert Duvall i el brillant secundari Wilford Brimley. Roy Hobbs, un madur jugador de beisbol amb un passat misteriós aconsegueix portar als primers llocs de la liga a un equip que no travessa els seus millors moments. Amb l’ajut d’un bat fabricat amb la fusta d’un arbre trencat per un raig, Hobbs experimenta la glòria que no va viure a la seva joventut.

4. HOOSIERS (1986).
Dirigida per David Anspaugh.
Gene Hackman interpreta a Dale, un madur entrenador de bàsquet que, degut al seu accidentat passat, té ara la seva última oportunitat. Va a parar a una petita localitat on pateix el rebuig de la majoria dels jugadors així com dels veïns. Dale es mostrarà enèrgic i intentarà guanyar-se el respecte del poble. Aquest foraster aconseguirà aixecar l’autoestima de tot el condat a través de la pràctica del bàsquet.

5. EL MIRACLE (2004).
Dirigida per Gavin O’Connor.
Som al 1979. Els Estats Units estan passant per una crisi, i és un país necessitat d’esperança. En plena Guerra Freda, la nació necessita agafar-se a qualsevol fet que els doni de nou seguretat per a sortir endavant. I potser l’esport sigui un dels pocs àmbits que podia donar una alegria als nord-americans. Herb Brooks (Kurt Russell) és l’entrenador de la selecció d’hoquei gel dels EUA. Vint anys abans, va ser exclòs de l’equip Olímpic dels Estats Units que més tard guanyaria la medalla d’or a Squaw Valley. I ara vol treure’s aquesta espina clavada, i pretén fer campió dels Jocs Olímpics al seu equip. Però no ho té gens fàcil: els seus jugadors són universitaris, i no tenen moltes possibilitats. A més, han d’enfrontar-se a l’extraordinari equip de la Unió Soviètica, considerat el millor del món en aquests moments.

6. REMEMBER THE TITANS (2000).
Dirigida per Boz Yakin.
L’any 1971 el futbol americà és l’esport més important per als habitants d’Alexandria (Virgínia). Però, quan el consell escolar obliga a crear una única escola per a blancs i negres, l’essència de la tradició del futbol es veu sotmesa a una prova de foc. En aquest moment, quan l’ambient és més tens, és quan arriba de Washington Herman Boone, que ve a ocupar el lloc de primer entrenador dels Titans, relegant Bill Yoast, un entrenador blanc amb molts anys d’antiguitat i una magnífica reputació. El nou entrenador (un home amb una voluntat de ferro, compromès amb els drets civils i que mai actua com la gent espera que ho faci) soluciona els problemes racials amb duresa, disciplina i un tracte igualitari, i entre tots dos aconsegueixen transformar un grup de joves hostils en vertaders campions i portar el seu equip ben amunt.

Altres títols...

7. Campo de sueños (Phil Alden Robinson, 1989). Un granjero de Iowa (Kevin Costner), casado y con una hija, tiene un día una visión: según una misteriosa voz, debe construir en sus tierras de cultivo un campo de béisbol para que viejas glorias de ese deporte, ya fallecidas, bajen del cielo para volver a jugar.

8. El descenso de la muerte (Michael Ritchie, 1969) . David Cappelllet es un esquiador cuya meta es llegar a lo más alto. Sabe que eso sólo es posible con total y absoluta dedicación. Pero hay cosas que le impiden conseguir su objetivo, como las ataduras emocionales. Obsesionado por llegar a ser el mejor, David pierde a su novia e incluso a su propio padre. Cuando finalmente consigue su propósito en la vida, se dará cuenta que la victoria se ha convertido en algo totalmente vacío.

9. Rudy (David Anspaugh, 1993). A Daniel E. Ruettiger todo el mundo le decía que era imposible que pudiera triunfar. Su padre, sus profesores, entrenadores y amigos estaban de acuerdo en que Rudy nunca podría entrar en la universidad de Notre Dame, y menos aún participar en el más prestigioso programa de fútbol americano de la nación. Ante esta falta de confianza, Daniel se van hundiendo en el cieno de la desesperanza.

10. Los búfalos de Durham (Ron Shelton, 1988). La temporada de baseball se abre con un escabroso episodio cuando el nuevo catcher de los Búfalos de Durham, “Crash” Davis golpea al joven y engreído pitcher, “Nuke” LaLoosh, a quien según su contrato debe entrenar.

11. Matías juez de línea (Santiago Aguilar, 1996). Matias, juez de línea en un partido internacional en el que la selección se jugaba la clasificación para la fase final del mundial, se ha convertido en el enemigo público número uno. En el último minuto del partido ha peleado con el arbitro hasta conseguir que señalara un penalti contra los españoles. Matias, perseguido por todos los aficionados del país, se refugia en un pueblecito en el que todos viven del contrabando de licores.

12. El penalty más largo del mundo (Roberto Santiago, 2005). Fernando es un perdedor. Un tipo gris, sin ambición, que trabaja como reponedor en un supermercado del barrio. En sus ratos libres, es portero suplente de un equipo de fútbol de tercera regional. En toda la temporada no ha jugado ni un solo minuto. Pero el último domingo de la liga el árbitro señala penalti y el portero titular se lesiona.