Paella.

Ingredients:

Conill i pollastre, garrofó, bajoqueta, tomata, oli d'oliva, pimentó dolç, sal, safrà, romaní, vaquetes... i arròs.

ingredients


Preparació:

1.- Es posa l'oli a la paella i s'encén el foc. Quan l'oli està calent s'afegeix la carn i es fa doradeta. Es pot posar la sal a la paella, abans de la carn, per evitar que es creme el caldero, o posar la sal a la carn.

se sofregeix la carn

2.- Quan la carn és doradeta s'afegeix la bajoqueta i se sofregeix.

s'afegeix bajoqueta

3.- Quan la bajoqueta està una mica doradeta s'afegeix el garrofó i se sofregeix.


s'afegeix garrofó

4.- Quan el garrofó està una mica doradet s'afegeix la tomata, es reparteix pel fons de la paella i se sofregeix.


s'afegeix la tomata es reparteix la tomata pel fons i se sofregeix

5.- S'afegeix un poquet de pebre dolç, es mou pel fons de la paella ràpidament i immediatament s'afegeix l'aigua.

safrà o colorant

6.-  S'afegeix l'aigua i comença la cocció. (La paella ha d'estar bullint uns 45 minuts.)


s'afegeix aigua s'afegeix aigua
7.- Quan ha passat un poc de temps, s'afegeixen els caragols (vaquetes, prèviament cuites). Caldrà reafegir aigua en diverses ocasions. Cap al final de la cocció (uns 45') es tasta per veure si cal afegir més sal. vaquetes vaquetes
8.- Una vegada els ingredients cuits es pot deixar reposar una estona, o es pot passar directament a afegir el safrà i l'arròs. es pot deixar resposar
9.- Quan es vol fer l'arròs s'afegeix el safrà o colorant. safrà o colorantsafrà o colorant
10.- S'encén el foc i quan vull el caldo s'afegeix l'arròs. Primer el foc ha de ser molt viu, després es baixa la intensitat del foc. S'afegeix el romaní. La cocció de l'arròs ha de durar 20 minuts regulant, si cal, la intensitat del foc. Cap als 10' es torna a provar de sal, per afegir-ne si s'escau. s'afegeix l'arrós
s'afegeix el romaníregular la intensitat del fochmmmmmmmmmmmSi es deixa reposar uns minuts, millor.

Creative Commons 3.0
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons