Arròs al forn.

Ingredients:

Arròs, cigrons, botifarra, costelles de porc, alls, creïlles, tomata, oli, sal, safrà.


Preparació:

1.- Es fregeixen les creïlles.

2.- Quan estan les creïlles, es treuen i es fregeix la carn.

3.- Quan la carn ja està quasi, s'afegeix la botifarra i els alls.

La botifarra es treu abans de que es desfaça, i mentre els allets i la carn continuen fent-se doradets, afegim els cigrons i continuem fregint-ho tot junt, remenant-ho de quan en quan, durant uns minuts. Quan la carn, els allets i els cigrons ja estan fregidets, afegim l'arrós a la mateixa paella i ho remenem tot junt durant menys d'un minut.

4.- A la cassola de forn li posem el julivert, afegim tot allò que em fregit abans i li posem el doble d'aigua (o caldo) que d'arrós. Afegim la sal, el safrà i remenem.

5.- Posem la tomata, la botifarra i les creïlles.

6.- Ho posem al forn, 250º, uns 30' (o fins que ja no queda caldo i comprovem que l'arròs és cuit).

Aspecte final de la cassola d'arròs (per a tres persones):

Creative Commons 3.0
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons