{text}Una reflexió sobre el consum exagerat d'aigua


L’aigua de pluja  

Durant molt de temps, recollir aigua de pluja en pous o cisternes i canalitzar-la per aprofitar-la ha estat la preocupació de moltes societats humanes. Recordem els castells situats dalt de roques innacessibles que eren assetjats a l’època medieval. L’única font d’aigua potable dels seus habitants era la que recollien de la pluja. La resistència o la rendició podien dependre de l’aigua que queia del cel.

Segurament, però, que en aquella època l’aigua de pluja no era exactament igual a la d’ara. La pluja també pot contaminar l’aigua. Quan plou les gotes dissolen els contaminants de l’aire que, d’aquesta manera, arriben al sòl i es filtren a les aigües subterrànies.

L’aigua de la pluja acostuma, de manera natural, a ser àcida, però En les últimes dècades el grau d'acidesa de l'aigua de pluja ha augmentat, especialment en algunes zones del planeta com Europa central. S'anomena pluja àcida, i es forma quan la pluja arrossega substàncies químiques àcides que hi ha suspeses a l'atmosfera, produïts per l’activitat industrial. L’acidesa de la pluja perjudica els arbres i els animals i empobreix el sòl. La pluja àcida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


CEIP Silvestre Santaló
Av. Folch i Torres, 8.
17190 - SALT (El Gironès)
CORREU ELECTRÒNIC