TROBA LA PARAULA AMAGADA

http://www.edu365.com/eso/acollida/

http://www.xtec.net/~jpotau1/troba/

Troba la paraula amagada és un joc la finalitat del qual és descobrir les lletres de la paraula que està dins del requadre.

Com s'hi juga?

La pantalla ens mostra un alfabet amb totes les lletres útils en l’idioma seleccionat. Clicant les lletres s’aniran descobrint les lletres amagades de la paraula. No cal tenir en compte els accents, el mateix joc ja ens els col·loca. Les vocals són en un color vermell perque és preferible que el jugador comenci per aquestes, ja que així és més fàcil endivinar la paraula (és major la freqüència de vocals que de consonants en les paraules). És preferible orientar els jugadors per que sempre comencin provant les vocals i desprès ho intentin amb les consonants.

El joc es finalitza quan s'han reconegut totes les lletres de la paraula, o bé quan es produeixen deu errades.


Troba la paraula amagada

 

 

 

El conte

Ja ha arribat la tardor. Els animals s'afanyen per aconseguir aliments per tal de passar l'hivern. L'esquirol ha trobat un munt de nous en un arbre i està molt afanyat en posar-les dins del seu cau. Però no s'ha adonat que el cau és dins d'un tronc foradat i cada nou que hi posa surt enfora per un forat. Una formiga ho aprofita i amaga les nous dins del formiguer.
Una altra formiga surt del formiguer quan cliquem una lletra que no és a la paraula i va a buscar una de les deu fulles que hi queden encara a l'arbre. Quan l'arbre es quedi sense fulles s'acabarà el joc.


ORIENTACIONS DIDÀCTIQUES

El joc està en sis idiomes: català, castellà, anglès, euskera francès i alemany.

Cada idioma té divuit categories: els animals, el cos humà, la roba , el menjar, el beure, els colors, la família, l'escola, la casa, la natura, la ciutat, els oficis, les eines, els esports, les afeccions, les accions, el temps atmosfèric i el temps cronològic.

PER CICLE INICIAL

Es pot treballar en català i en castellà, ja que són les llengües en el que el nen té la capacitat d'entendre el que llegeix.

PER CICLE MITJÀ I SUPERIOR

Es pot treballar en anglès, francès, alemany o altres idiomes en els que es dongui el vocabulari bàsic.

PER AULES D'ACOLLIDA

Igualment que per Cicle Inicial quan els alumnes tinguin cert domini del lleguatge escrit els pot ésser útil.

 

AUTORS

Josep Mª Potau Borràs, Fernando Romero Polo, Magda Font Arbó, Rosa Sol i Isabelle Cochin.

jpotau1@xtec.net