dissabte 30 d’agost de 2003

Ja ho sabia: costaria, però al final me'n sortiria. I així ha anat.
Ja tinc en marxa l'arxiu RSS per si algú vol sindicar-se amb la meva web o llegir les novetats (amb el Feedreader, p.ex.).
He aprofitat el fet de posar al capdavall de tot el botonet XML per afegir-hi el de Creative Commons que ja feia temps volia inserir.
Què és això? Doncs un tipus de llicència amb la qual es cobreixen tots els treballs d'una web i que permet diferents possibilitats.
Per exemple, els materials de la meva web es poden descarregar i ser usats, fins i tot editats, sense cap problema. Només cal que se'm reconegui l'autoria i, si es modifiquen, se'm deixi com a primer autor.
És una manera que els usuaris utilitzin lliurement el teu material (que de tota manera farien) però així la consciència els pot quedar més tranquil·la.

divendres 29 d’agost de 2003

He aconseguit que el Feedreader llegeixi el meu feed penjat a Xtec. Però he fet trampes: me n'he copiat un que funcionava i me l'he penjat. Però ara ja sé què hi he de posar i què no.
La imitació és el primer pas per a l'aprenentatge. Després ve l'observació, la modificació, la crítica, la millora i amb tot això la comprensió.

dijous 28 d’agost de 2003

Tota la tarda barallant-me amb l'RSS.
He seguit les instruccions de l'Stephen Downes i tot ha anat bé (tret de la cervesa), l'he penjat a Xtec i l'he validat. Fins aquí cap problema.
Però, i sempre n'hi ha un en informàtica, no el puc llegir amb el Feedreader.
Ara, que tinc la solució: passar-me unes bones horetes i estic segur que me'n surto.

dimecres 27 d’agost de 2003

Els que també han canviat la web són els de Fotolog.net.
Fins ara era un servei gratuït i para de comptar. Però van començar a posar propagnada per tal d'esdevenir un "patró" a canvi de 5$ mensuals, cosa que permet aprofitar-se una mica més del serveis (penjar més d'1 foto diària, etc). I ara veig que aquesta política s'ha tornat més "agressiva" i que deuen voler fer passar tothom per l'adreçador.
Un projecte que va començar emb les fotos de 3 amics s'ha convertit en una comunitat sencera. I ara toca pagar: sembla el destí de molts projectes a Internet.
A veure si un dia d'aquests me n'empesco alguna i em faig d'or;-)

dilluns 25 d’agost de 2003

Començo a repassar webs conegudes.
I he fet una bona ullada a Octeto i he vist que han continuat treballant una miqueta aquest estiu.
També han canviat el programa que fan servir per la revista. Ara és Drupal, un programari lliure en php molt potent i que admet RSS i XML, cosa que els permet oferir l'actualització dels weblogs de fonts de les notícies. Val la pena donar-li una ullada.

diumenge 24 d’agost de 2003

Ja tornem a ser aquí.
Abans de res torno a fer neteja: 323 spams a la bústia de circulum! Ja m'ho pensava però ha estat dur repassar per triar els dos únics missatges que m'interessaven. En canvi a la bústia d'Xtec només en tenia una dotzena. I d'on treuen les adreces? Misteri.
Tinc una pila de fotos per penjar al fotolog així que poquet a poquet les aniré pujant. Paciència.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons