dijous 30 d’octubre de 2003

Quina poca marxa que li dono al weblog! Fa més d'una setmana que no hi poso res, serà que hi tinc poca cosa a dir.
Però no és cert, tinc moltes coses, el que passa és que no trobo el moment.
Ara que m'hi poso continuo parlant de Moodle. He acabat i enviat tota la traducció dels arxius d'ajuda. I també m'he instal·lat i traduït el mòdul de Glossari, que promet molt no solament com a treball individual sinó com a treball col·lectiu. Pot estar molt bér.
I finalment m'he dedicat a traduir l'editor de text enriquit que funciona sobre una base html basada en Java. Ha estat molt divertit i me n'he sortit.
Demà me'n vaig a buscar bolets, més ben dir, a collir bolets perquè ja sé on es fan i només és comprovar si n'hi ha i collir-los :-))
Diumenge més.

dimecres 22 d’octubre de 2003

Més Tomsrtbt. Arrenques l'ordinador amb el disquet i s'engega la consola. El problema és saber quines ordres donar-li. Avui, amb l'ajut dels apunts del Pedro Reina he fet alguna coseta més. Per exemple: he canviar de directoris (me n'he anat al usr/man), n'he creat un de nou amb l'mkdir, he llistat el contingut (amb ls), he esborrat el directori (rmdir) però no me n'he sortit de crear un document de nou (teòricament amb touch prova.txt) i encara menys editar-lo. Però tot arribarà.

Quant a Moodle estic acabant la traducció de les ajudes dels Tallers, que són una cosa complicadíssima, i que m'ha costat molt d'entendre i, lògicament, de traduir. Ahir vaig veure que basat en el mòdul de Glossari han muntat un repositori de cursos. Ara mateix n'hi ha un en castellà anomenat "Moodle para estudiantes". Així que ni curt ni peresós em vaig baixar el mòdul i me l'he instal·lart en local. Funciona molt bé, tot i que no és encara estable i va a banda de la versió estàndard. La pega és que encara hi ha moltes coses en anglès, de manera que m'espera més feina.

diumenge 19 d’octubre de 2003

Ja he provat el Tomsrtbt 2.0. Es tracta d'un petit aplicatiu que corre sota DOS i que munta un disquet d'arrencada amb Linux. Així es pot engegar l'ordinador des del disquet i apareix la consola de Linux. Ara només cal que sàpiga què dir-li a la consola (he d'aprendre'm totes les ordres?;-).
La idea és tenir un disc d'arrencada per a casos d'emergència i que corri amb Linux. Sembla prou correcte però li manca l'espectacularitat de Knoppix, on tens un entorn visual amigable per a moure-t'hi (KDE, Gnome)

divendres 17 d’octubre de 2003

Ja he començat el curs de Linux.

Té l'estructura típica dels cursos d'Xtec: hi ha uns materials autoformatius, unes pràctiques i uns exercicis. Darrera hi ha un tutor (tutora en el meu cas) al qual envies la feina i l'avalua. També li pots fer consultes via correu electrònic!
Com diria un andalús:"Xtec es gasta menys en plataformes de formació a distància que Tarzan en sastres". Quin país!

De moment m'he baixat una distro que anuncia que cap en un disquet, es diu tomsrtb. Encara no me l'he instal·lat però ja explicaré com va.

dilluns 13 d’octubre de 2003

Avui me n'ha passat una d'aquelles que et fan creure en la bondat innata de l'espècie humana i en particular dels internautes.

Tenia pendent el tema de les fotos que no hi havia manera de veure tot i pujar al lloc que els pertocava. Vaig fer un parell de consultes el fòrum general en castellà del Moodle i després de molt donar-li voltes m'han trobat el problema: sembla que un arxiu php estava incomplet. L'he pujat de nou i ara funciona del tot. Genial.

I rumiant rumiant sembla que hi ha algun problema per pujar per ftp coses al servidor perquè ja m'hi he trobat en algun altre cas: pujaven els arxius però no tenien la mateixa mida. I ho he provat pujant-los amb Leechftp i amb WS_FTP. Finalment me'n vaig sortir amb el CuteFTP però em sembla que per atzar.

dissabte 11 d’octubre de 2003

He trobat un lloc molt útil: és
OpensourceCMS
que té com a subtítol Prova abans d'instal·lar. I serveix per això, per provar diferents programaris de codi obert abans d'instal·lar-nos-els. No és una comparativa sinó que permet la interacció tot entrant al menú de l'administrador, per exemple.

Inclou una sèrie de categories de programari com ara portals (que inclou des del clàssic phpnuke fins a Xoops, passant per Drupal entre d'altres), blocs, fòrums, comerç electrònic, i com no e-learning on apareix el famós Moodle. Doneu-hi un cop d'ull, val la pena.

divendres 10 d’octubre de 2003

Punt número 1: els comentaris han tornat a aparèixer, però passa una cosa estranya: si es visiten amb Mozilla o Navegador 7 se'n veuen uns, i si es visiten amb l'IE 6 se'n veuen uns altres. No ho entendré mai.

Punt número 2: ja tenia ganes d'escriure alguna coseta però no tenia ni esma ni sabia el què. Ara sí. Segueixo traduint Moodle però la veritat és que és una feinada, hi ha una pila d'arxius d'ajuda. Però val la pena perquè a mesura que els vaig penjant es veu el lloc cada cop més personalitzat i entenedor. Realment la feina del programador és immensa i molt ben feta, no hi ha bugs i la manera de treballar-hi és molt senzilla. Sort en tenim de gent com ell i del codi obert.

dimarts 7 d’octubre de 2003

Els comentaris han desaparegut. No sé què passa si és que Blogger està d'obres o bé la Klink family s'ha separat. La qüestió és que no hi són, ni al Quadern tampoc.
Potser tornaran a aparèixer millorats.

dissabte 4 d’octubre de 2003

Buscant un diccionari on line anglès català amb Google en vaig trobar un de Codi Obert: és

DACCO

o Dicccionari Anglès Català de Codi Obert. Està en plena construcció, però molt activa (i no com jo, que cada dia foto menys) perquè ja tenen 4970 entrades. També hi ha el contrari, és a dir, el català-anglès.
Per exemple, d'allò que em toquen cada dia se'n diuen bollocks o balls.

Els falziots encara estan aquí.
Fa un parell de dies que no els sentia però aquesta tarda, potser amb més temps, encara n'he vist un estol que piulaven i voleiaven ben contents.
Però n'hi ha molt menys que no pas fa quinze dies. Deuen ser el més tocatardans i mandrosos a marxar. Sap una mica greu pensar que no en quedarà cap i haurem de passar la resta de tardor i l'hivern sense sentir-los ni veure'ls. Però tornaran.

Ara estem traduitn Moodle a 3 mans perquè s'hi ha afegit una tercera persona que té bastants arxius traduïts. Em sembla que encara ens en sortirem.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons