dissabte 28 de febrer de 2004

Sembla estrany, però trobava a faltar els comentaris. I és que són els que permeten la interactivitat dels blogs: sense comentaris és com predicar al desert. I amb comentaris t'adones que algun altre friki com tu t'acaba llegint.
Així que m'he registrat a Haloscan i ara ja tinc comentaris un altre cop.
Companyes i companys: els espero delerós ;-)

Buf, quina setmaneta! Si n'hi ha gaires com aquestes acabaré malalt. Sort que s'ha acabat i sembla que la cosa millora.
Ara que, tot i això, encara he pogut penjar a la web el que tinc fet sobre la Introducció a l'Impress..

N'estic molt content perquè el DocBook funciona prou bé. El que no funciona tan bé soc jo, que per tal d'afegir un full d'estils ho he hagut de fer manualment fitxer per fitxer. I de passada he arreglat el problema del "seguent". Em sembla que ho demanaré a la llista a veure si algú em sap dir com arreglar-ho al full d'estils xsl.

El que no aconsegueix arrencar és el SMI d'Xtec, jo ja m'hi connecto, però mai no hi ha ningú.

dilluns 23 de febrer de 2004

Alguna coseta sí que he pogut fer en XML. He anat provant les diferents marques de DocBook per fer taules, inserir enllaços interns i externs, imatges, etc. Ha funcionat tot prou bé, tret d'un petit problema amb la compilació de taules degut a (com sempre) una xorrada: la versió del Document: amb la 4.2 no anava, però sí amb la 4.1 Quan te n'adones i veus quina ximpleria t'agafa una ràbia, però és que les màquines són totxes com elles soles.
Parlant d'una altra cosa. Xtec ha llençat un sistema de missatgeria instantània basat en Jabber, un estàndard de codi lliure. Es tracta d'una aplicació basada en Java que obre un petit programet per fer xats i enviar missatges. Va costar d'entrar-hi però amb un xic d'ajuda de l'Imma ja hi soc. Però hi estic jo sol i és una mica avorrit. A veure si convenço algú i la fem petar.
Pot ser una bona alternativa al Messenger que, tot i la publicitat, tan bons resultats ens va donar. La canalla el fan servir i estan encantats de xatejar amb els/les amiguets/es.

dilluns 16 de febrer de 2004

El passat gener aquest bloc va complir un anyet, i jo sense celebrar-ho.
Ni me n'havia adonat quan, l'altre dia buscant no-sé-què, vaig trobar uns arxius antics i hi vaig caure.
Quantes coses han passat en aquest any!
Abans quasi bé ningú en sabia res dels blogs, ni de Blogger, ni de bitàcoles, ni de programari lliure ni de res. I en dotze mesos tot en va ple. Pot ser un bon senyal pel futur, però (avui estic pessimista) molt em temo que sigui una moda passatgera.
L'any que ve, aqui mateix, en tornarem a parlar.

dijous 12 de febrer de 2004

Ja he fet la proposta pel projecte final del curs de Linux. ?s un manual de l'openoffice Impress en 5 o 6 cap?tols, captures de pantalla, etc. fet en DocBook. Treballar? amb XML o SGML (depen de com me'n surti amb Borges) i tinc un parell de mesos per fer-lo. A veure si ho accepten.
Per la resta res, no tinc ni temps d'aprofondir amb l'XML. Quina pega!

diumenge 8 de febrer de 2004

La darrera del curs de Linux. Com que no em puc connectar a Internet per la cosa del winmòdem, he hagut de fer un exercici sobre regles de correu amb Outlook. Kafkià.

La qüestió era fer l'ecercici per fer-lo. Sembla mentida que encara hi hagi gent que pensi que és més important fer un exercici que assolir uns objectius d'aprenentatge. Perquè un exercici permet reflexionar i practicar algun aspecte concret. Però, en aquest cas Quin???
Me'n faig creus. N'hi ha per llogar-hi cadires.

I per què l'he fet? Perquè a les alçades de pel·lícula que som ja vaig de cara a barraca i només vull acabar-lo. Perquè una cosa és fer un curs i una altra cosa és aprendre.

dimecres 4 de febrer de 2004

Afegitó: un altre lloc de blocs gratuït: zonalibre.org. És en castellà però té bona pinta. Quan m'acabi la feina provaré a entrar-hi.

Notícia 1: Ja he començat el curs de Thales-Cica. No està malament, tenen força ganes però els manca una mica d'experiència. Els vaig proposar de fer un fòrum informal tipus cafeteria i han acceptat tot seguit entusiasmats. Crec que ni se'ls havia acudit. No hi ha temporalització de les tasques i pot resultar una mica caòtic. Però no els vull dir res: ara no soc el profe, sinó l'estudiant.

Notícia 2: Comprovareu que els comentaris han desaparegut. Sembla que se'ls ha omplert el servidor a la familia Klink i no hi tornaran fins d'aquí un temps. Si veig que m'avorreixo em canviaré a un altre servidor de comentaris.

Notícia 3: Què en sabem dels gallecs? Doncs que tenen un lloc web molt interessant sobre e-learning amb alguns articles breus molt aclaridors.
A destacar l'enllaç amb l'OSPI (Open Source Portfolio Initiative) un eportfoli de codi lliure. Té una pega: necessites que el servidor tingui Tomcat i Java, i crec que pocs l'ofereixen. Un altre dia, germà.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons