dimecres 30 de juliol de 2008

Per què canviaria la nacionalitat per la islandesa

 1. perquè els lavabos públics són nets com els de casa i tenen paper i sabó de mans.
 2. perquè la velocitat màxima en carretera és de 90 Km/h.
 3. perquè només hi ha una sola carretera (quasi tota) asfaltada.
 4. perquè pagues una sopa, te la prens amb pa, mantega, cafè i pots repetir les vegades que vulguis.
 5. perquè a les caixes d'estalvi hi ha cafeteres amb cafè gratis per la clientela.
 6. perquè no han destrossat el seu petit país com un altre que jo sé. Hi ha força vida animal tot i que mengen fraret, cacen balenes i foques pel consum propi.
 7. perquè encara ara no sé el nom del seu president: bon senyal.
 8. perquè són 300.000 i editen i llegeixen més llibres en la seva llengua que en un país que jo em sé.
 9. perquè tothom, però tothom, sap anglès a més de l'islandès.
 10. perquè Moodle també està traduït a l'islandès.
 11. perquè és maco de veure

Etiquetes de comentaris:

dilluns 21 de juliol de 2008

Des d'Islàndia


Un dels avantatges d'això d'internet és que és per tot arreu. Per exemple, ara mateix estic escrivint aquest post tant estúpid des d'Islàndia. Dei n'hi do.

Hi sóc de vacances veient tota mena d'ocells, paisatges i animals marins. És un país gran amb molt poca gent i molt tal com haurien de ser tots els paisos: civilitzats.

Continuarà.


dissabte 12 de juliol de 2008

Gmail també peta

Peta twitter, peta Plurk (Moodle no peta mai ;-)) i ara ha petat Gmail. La que faltava: s'imposa una fugida per vacances.

Au, fins setembre!

Etiquetes de comentaris: ,

diumenge 6 de juliol de 2008

Canvi del rol "estudiant"

S'està parlant molt del canvi de rol del professorat que deixa d'impartir càtedra des de la trona per passar a seure al costat de l'estudiant i ajudar-lo en el seu treball.

Però hi ha un tema que em preocupa i sobre el que no he vist massa opinions. És el canvi de rol de l'estudiant que ha de deixar de tenir un paper passiu (com aquell que aixeca la mà i pregunta al professor: "Això també ho posem als apunts?") i pren les regnes de l'aprenentatge. És a dir, que ha de participar activament en la resolució de problemes, que ha de fer les activitats i seguir els procediments per assolir les competències, i ha de col·laborar en la seva pròpia avaluació.

Sóc dels que creu que amb formació, amb ensenyament, les persones canvien i evolucionen. Però no sé si els nostres estudiants estaran tan ben disposats com ho estem els profes a deixar el còmode paper passiu i prendre'n un de més actiu. És molt més fàcil prendre apunts a classe, fer algun problemet i presentar-se a un examen que un s'haurà preparat més o menys bé que no pas investigar, cercar informació, fer i presentar treballs, gestionar-los al portfoli i, sobretot, treballar en equip.

Ja dic, em preocupa.

Etiquetes de comentaris:

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons