dissabte 27 de desembre de 2008

Gestió del correu

Ja fa temps he decidit no contestar al telèfon mentre sóc a la feina perquè em planteja el dilema: què faig, feina per a molts o només per l'interlocutor/a? Endevineu la resposta. Amb el correu electrònic encara no he arribat a aquest punt però em sembla que aviat faré un pensament semblant. És desesperant la quantitat de temps que em consumeix respondre missatges. En ambdós casos s'entén que és molt més fàcil fer una trucada o enviar un missatge que no pas molestar-se en fer la cerca d'allò que volem saber al lloc adient.

A totes aquestes que vaig veure que en Jordi Perales havia fet un vídeo on explica com gestionar el correu d'Xtec des de gmail, amb tot els avantatges que això representa: major capacitat d'emmagetzament, etiquetatge i, sobretot per a mi, la possibilitat d'eliminar l'abundant quantitat de correu brossa que s'escola per Xtec. Però això va ser el 14/desembre i jo fins ara no començo a ser persona, així que el tenia aparcat. I avui me l'he mirat i, quan l'he acabat m'he posat mans a l'obra. En menys de 2 minuts ja estava llegint el correu d'Xtec a gmail i sense haver de comprar viagres, ni cheaps degrees ni cosa semblant. Genial.

Estic tant content amb l'invent que us l'enganxo aquí. Que us faci tant de profit com a mi, gràcies Jordi per estalviar-nos tant de temps:


dimecres 24 de desembre de 2008

Any nou, Moodle nou

Ahir vaig recollir la bossa de la Moodlemoot i en Dani ja m'ho va dir: han canviat radicalment l'aparença de la web de moodle. Jo hi havia entrat dilluns a veure els fòrums i tot era igual, per això em va sorprendre no haver vist res, però en Dani va dir que era d'ahir mateix.I, efectivament, em Martin ho ha anunciat a les novetats del lloc i diu que, tot i que no està del tot acabat, s'ha decidit a canviar-li el tema al lloc, ara és el tema Moodle2. Com sempre, els temes originals de Moodle (tret d'aquell horrorós "maderito") sempre han estat llisos, senzills i agradables. Aquest segueix en la mateixa línia i sembla que l'Urs d'unodo (el moodlepartner alemany) li ha donat una bona empenta.

La primera plana queda molt "web2puntzero" amb tots els elements a un clic i unes icones grans i clares. Un cop identificat és fàcil, a través dels menús desplegables del capdamunt que recullen i organitzen l'espai, accedir a tots els raconets de la web. M'ha agradat en especial el desplegable El meu Moodle on surt la llista de cursos on estic inscrit.

Pel que fa a l'interior dels cursos sembla que tenim un problema. El tema consta de dues columnes: una ampla a l'esquerra amb el contingut del curs (l'antiga columna central) i una columna dreta estreta. Si un vol posar un bloc de la columna dreta cap a l'esquerra aleshores apareix una disposició ben estranya: la columna esquerra ampla amb el contingut del curs i dues columnes estretes a mà dreta. Suposo que ho acabaran d'arreglar perquè si no acabarem tenint una columna dreta estreta i molt llarga.

Si fins ara m'agradava Moodle, ara encara m'agrada més :-)

Etiquetes de comentaris:

diumenge 21 de desembre de 2008

Alfresco

Tot i tenir nom de supermercat o botiga de verdures Alfresco és un ECM, és a dir un Enterprise Content Manager, un sistema de gestió dels continguts d'una empresa o organització. Gestiona bàsicament els 4 pilars d'una organització: la documentació, les imatges, els registres i els llocs web dels membres. Però a més permet la col·laboració dels diferents membres en l'elaboració i gestió dels continguts.

El projecte, tot i que és comercial, és de codi lliure. Vol dir que ofereixen una versió de pagament Enterprise on ells mateixos ofereixen ajuda tècnica, i una altra versió, la Community on l'ajuda l'ofereix, si és el cas, la comunitat d'usuaris. Però ambdues versions tenen les mateixes prestacions. Corre sobre un servidor Java i ofereix a cada usuari un espai particular per a fitxers (que es poden carregar o crear online) i un espai corporatiu.

De moment he estat investigant la part personal i el control documental sembla exhaustiu, mireu si no aquesta captura:


Ofereixen la possibilitat d'utilitzar un espai de prova per 30 dies. Molt recomanable per veure'n el funcionament.

Etiquetes de comentaris:

dissabte 20 de desembre de 2008

Actualització a Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Com que des d'ahir a les 15 h torno a ser persona, he aprofitat els primers moments d'humanitat per fer una cosa que tenia aparcada de feia temps: actualitzar el meu Ubuntu 8.4 a 8.10. En les versions d'Ubuntu la primera xifra indica l'any (8 per 2008) i la segona el mes (10 per octubre), això vol dir que portava un parell de mesos de "retard". No e? que passi res, però m'agrada no deixar passar massa temps entre la darrera versió estable d'una aplicació i la que tinc instal·lada, cosa que també és vàlida per a Moodle. Tampoc cal exagerar i córrer a instal·lar una nova versió el mateix dia de la publicació, com els estofats, les versions cal deixar-les refredar una mica per a què millorin el sabor/estabilitat.

M'estranyava que el propi sistema no m'avisés de l'actualització, així que vaig remenar una mica per l'ordinador i a can google i de seguida vaig trobar la paraula màgica: Alt+F2 obre un programet per executar aplicacions, una interfície humana de la línia de comandaments, vaja, on només cal escriure update-manager -d i dir a tot els que ens demana que sí, que endavant. Ara bé, cal tenir molta paciència o anar-se'n a fer una altra feina (jo me n'he anat a la plaça, a comprar) perquè tot i que l'instal·lador anuncia que trigarà un 40 minuts la realitat supera a la ficció i se'n va tranquil·lament al parell d'horetes. Ahir a la nit ho vaig començar i en vista que no acabaria, vaig plegar i me'n vaig abnar a dormir, però avui, amb l'avís ben present, m'ho he pres amb calma i he deixat la màquina soleta i treballant.

Els resultats encara no els tinc tots presents, però el que és segur és que ara ja em puc plantejar la instal·lació de l'OpenOffice 3 de qui tothom en diu meravelles. Seguirem informant.

Etiquetes de comentaris:

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons