diumenge 15 de novembre de 2009

Castanyeres a Tenerife

De la mateixa manera que m'ha sorprŔs veure parades de castanyes a Tenerife amb una temperatura ambient de 25║, tambÚ m'ha sorprŔs, i forša, l'acollida que ha rebut el taller sobre Moodle i competŔncia digital que he fet al CEAD Mercedes Pinto de Santa Cruz de Tenerife.

interior del CEAD Tenerife

Quan a final de curs passat l'Olga DÝez va saber que aniria al CEAD Las Palmas a fer-hi un taller subre tutoria virtual, va aprofitar la mateixa convocat˛ria i em plantejÓ fer-los-en un sobre competŔncia digital. Com que tinc massa coses al cap, durant l'estiu vaig estar preparant el de tutoria (amb Mahara) que vaig fer a principis de setembre a Las Palmas. Per˛ un cop fet, em vaig dedicar a pensar quŔ podria fer a Tenerife.

Sobre Moodle hi ha moltes coses dites i fetes i els que ja hi treballen tenen una certa prÓctica amb els aspectes mÚs bÓsics. Per aix˛, i d'acord amb l'Olga, vam dir de veure els aspectes diaris menys coneguts, com ara la inserciˇ de multimŔdia i so, les actvitats menys conegudes (wiki, llišˇ i taller), la potŔncia dels grups i els agrupaments, el meravellˇs mˇn del llibre de qualificacions, les activitats condicionals i "tips and tricks" en general.

Han estat unes 16 horetes intenses de dedicaciˇ no sols meva, sinˇ dels participants que s'han bolcat d'una manera que no m'esperava. Tot el que els deia o feia fer els ha entusiasmat. Han fet la presentaciˇ personal en un Taller on han hagut de qualificar la de 3 companys. Han conegut les llišons i han fet un treball en grup amb wikis. Han descobert que l'activitat que un veia, el seu veÝ de taula no la veia. Han vist com es categoritzen preguntes de qŘestionari, elements de qualificaciˇ, entrades de glossari,... Com es crea una plantilla de l'activitat base de dades, com s'avaluen i comenten les entrades d'un glossari. En fi, un seguit de cosetes noves que s'aparten de l'˙s mÚs prosaic de Moodle, es a dir, dels recursos i els qŘestionaris.

Jo nomÚs coneixia l'Olga, que ha estat la meva introductora i cicerone, per˛ a partir d'ara tinc una colla d'amics i amigues a Tenerife. Aquest viatge ha estat per a mi tambÚ molt interessant, he descobert moltes coses i n'he aprŔs un munt. I aix˛ sense uns companys de la mida d'aquests no haguÚs estat possible, el meu agra´ment mÚs sincer.

Ep! I m'han donat a tastar coses tan bones com l'escaldˇn, uns pastissets de boniato i cabell d'Óngel i g˛fio amb mel de palma. Impressionant.

Etiquetes de comentaris: ,

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons