Ajuda setmana 4

Incorporar efectes d’animació, sons i enllaços a una presentació

Animem la presentació

Algunes presentacions que podeu trobar al webdossier ja incorporen alguns "efectes especials" com ara animacions dels textos o sons espectaculars quan "entren" els títols, el cos del text o les imatges d'una diapositiva.

Aquesta setmana veurem com es fan aquests animacions de les presentacions.

A continuació trobareu una ajuda visual sobre 

com inserir animacions i sons a les diapositives i com configurar la presentació

I res millor que veure la presentació feta per a descobrir els trucs emprats.

descarregar la presentació "les formigues"

Però abans de posar-vos a inserir animacions a les presentacions que teniu fetes us recomanaria que provéssiu totes les possibilitats. És a dir, exploreu a fons les possibilitats de l'efecte "volar" segons d'on apareix el text o la imatge abans de decidir-vos, per exemple. Penseu que Powerpoint ofereix una gran quantitat de recursos que nosaltres hem de combinar per obtenir un resultat acceptable.

També cal que us faci un advertiment: una presentació amb bastant diapositives animades amb molts efectes i sons escandalosos provocaran en l'usuari l'efecte contrari al desitjat. En lloc de cridar discretament la seva atenció el cansaran. Conclusió: inserim animacions i sons en la justa mesura, cal trobar l'equilibri entre mantenir l'atenció i l'avorriment o la dispersió.

Val la pena tenir fet un pla o un guió per a obtenir el màxim resultat d'una presentació. Per alcarir aquest aspecte us recomano un dels recursos: el lloc web de la UNEX adreçat a estudiants i professionals. És molt interessant l'apartat "Guió" on es tracta el què, l' a qui? i el per a què? dels multimèdia educatius.
 

Què hem de fer?

L'activitat d'aquesta setmana consistirà en, un cop vistes l'ajuda, l'exemple i feta una exploració a fons de les possibilitats d'animació, l'animació d' una de les presentacions que tingueu guardades.

La meva recomanació és que primer inseriu alguns element, veieu com resulta tota la presentació i, a partir d'això, n'afegiu, en traieu o els canvieu. Recordeu sempre que l'objectiu és tenir una presentació que reclami l'atenció de l'usuari i li informi clarament del que volem comunicar.

Guardeu sempre els vostres treballs, especialment els que, per una raó o una altra, us semblin més aconseguits .

Més coses

Per acabar de conèixer les possibilitats de Powerpoint com a programa generador de presentacions us proposo un parell de coses més.

Primer aprendrem a fer una presentació portàtil, que es pugui veure a qualsevol ordinador, i a transformar la nostra presentació en una pàgina web llesta per a ser penjada a Internet.  

com fer una presentació portàtil i una pàgina web

Per veure com queda una presentació de Powerpoint penjada a Internet:

veure presentació "les formigues" en pàgina web

I, finalment, veurem com fer una presentació des de zero, sense usar plantilles ni assistents, per tal de configurar-la al nostre gust. També veurem com inserir un enllaç a Internet i què passa quan s'hi va des de la presentació.

com fer una presentació des de zero, com inserir quadres de text, imatges i hipervincles a Internet

Ja sabeu que si teniu dubtes, problemes o voleu fer qualsevol aclariment aneu a dubtes o plantegeu-lo al tutor


índex  ::  programa  ::  recursos  ::  preguntes+freqüents  ::  sortir