Dunlop Primary School

Adreça i telèfon

Situació

Història

Horari escolar

Període de vacances

Escoles associades

Nivell d'ensenyament

Nombre d'alumnes

Organització de l'alumnat

Matèries

Personal

Aules i espais pel professorat i per l'alumnat

 

Organització de les llengües al centre

Discliplina

Serveis del centre

Escola oberta a la comunitat

Associació de pares i mares

Vincles entre escola i famílies

Programes especials

Roba i uniforme

Beques

Activitats extraescolars

Avaluació

Deures

 

 

 

Adreça:

Dunlop Primary School

Main Street

DUNLOP

Kilmarnock KA3 4AN

Telèfon:

(01560)484098

E-mail:

Jennifer.crombie@east-ayrshire.gov.uk

SITUACIÓ

Dunlop Primary School és una petita escola rural d'educació primària situada a Dunlop, al sud-oest d'Escòcia. Pertany al East Ayrshire Council.

HISTÒRIA

La població de Dunlop ha gaudit d'escola des del temps de James I, quan Hans Hamilton va proporcionar l'edifici de dues plantes que escara està al costat de l'església i que és conegut com “Clandeboyes Hall”. La present escola es va obrir el 1876, quan l'educació es va convertir en obligatòria per llei. Part de l'edifici va ser reconstruït el 1931. L'escola bressol es va obrir el setembre de 1999. Avui en dia el màxim nombre d'alumnes que l'escola primària pot acollir és de 150 alumnes i 20 alumnes l'escola bressol. Dunlop Primary és una escola no religiosa i co-educacional, que educa a alumnes des de P1 (que seria el nostre P5) fins a Primary 7 ( el 6è del nostre sistema educatiu). L'alumnat comença l'escola bressol a l'edat de 3 anys.

 

HORARI ESCOLAR

L'escola obra les portes a les 8.55h del matí, essent l'horari de l'alumnat de 9h a 12.25h al matí, amb un quart d'hora de descans de 10.45h a 11.00h i de 1.15h a 3h a la tarda.

És a dir:

Matí: de 9h a 12.25h (amb un quart d'hora de pati de 10.45h a 11h)

Dinar: de 12.25h a 1.15h

Tarda: de 1.15h a 3h.

Una regulació de llei de l'any 1999 obliga a les escoles a tenir una persona adulta al pati a l'hora d'esbarjo del matí i a l'hora del menjador al migdia. El conserge i l'assistent d'aula són al pati en aquests intervals de temps. Durant l'hora de dinar cap alumne pot marxar a casa.

Hi ha un període d'adaptació d'uns 15 dies aproximadament per l'alumnat de Primary 1, que fins a començament de setembre poden assistir a l'escola només en horari de mati.

 

PERIODE DE VACANCES (curs 2005/2006)

Els in-service days són els dies en què el professorat està a l'escola sense alumnes, fent cursos, reunions…

El curs escolar 2006/2007, pels mestres, va començar el dia 15 d'agost (in-service day). L'alumnat va començar l'endemà dia 16.

Les vacances estaven distribuïdes de la següent manera:

Setembre : divendres 15 i dilluns 18.

Octubre : la setmana del 16 al 20. Els mestres comencen el dilluns 23 (in-service day) i l'alumnat torna el dimarts 24.

Desembre/ Gener : L'escola va tancar el dia 22 de desembre a les 2.30, fins el dia 8 de Gener.

Febrer : Els alumnes tenen vacances del divendres 9 al dimecres14 de febrer (ambdós inclosos). El mestres havien de ser a l'escola el dia 13 i 14, ja que eren in-service days.

Març/abril : L'escola va tancar el divendres 30 de març a les 2.30 fins el dia 17 d'abril. El dia 16 d'abril era in-service day pels mestres.

Maig : Dilluns 7, divendres 25 i dilluns 28.

Juny: L'escola tanca el divendres 27 de juny a les 13 hores .

El proper curs començarà el 15 d'agost pels alumnes i els mestres hauran d'anar a l'escola el dia 14 (in-service day).

 

ESCOLES ASSOCIADES

Escola de secundària associada:

Stewarton Academy, Cairnduff Place, Stewarton.

L'alumnat normalment fa el traspàs de primària a secundària entre els 11 i 12 anys, per tal de tenir l'oportunitat de cursar al menys 4 anys d'educació secundària.

Els pares i les mares tenen el dret de matricular els seus fills/es a l'escola de secundària que ells decideixin, tot i així donat que Stewarton Academy és l'escola més propera a la localitat de Dunlop i que hi ha un acord entre Dunlop Primary i Stewarton Academy, la majoria de l'alumnat que acaba la primària a Dunlop es matriculat a Stewarton Academy. Aquest acord existeix per assegurar la continuïtat en el procés educatiu de l'alumnat que fa el traspàs de primària a secundària.

Escoles d'educació infantil associades:

Kilmaurs Nursery School, Sunnyside, Kilmaurs.

Kilmaurs Primary School, Sunnyside, Kilmaurs.

Lainshaw Nursery Class, Kilwinning Road, Stewarton.

Nether Robertland Nursery Class, Pokelly Pl. Stewarton.

 

NIVELL D'ENSENYAMENT

Com ja he dit, l'edat que han de tenir els nens i les nenes per poder matricular-se a l'educació infantil és 3 anys. Hi ha 2 períodes de matricula durant el curs escolar.

L'ensenyament primari, dels 5 als 11-12 anys, avarca 7 nivells:

Primary 1 (P1); 5-6 anys

Primary 2 (P2); 6-7 anys

Primary 3 (P3); 7-8 anys

Primary 4 (P4); 8-9 anys

Primary 5 (P5); 9-10 anys

Primary 6 (P6); 10-11 anys

Primary 7 (P7); 11-12 anys

La matriculació de l'alumnat de P1 té lloc cada any durant el mes de gener. L'alumnat que fa els 5 anys abans del dia 1 de març de l'any següent pot fer la matricula per P1 que comença cada any al mes d'agost. Els pares, mares i/o tutors de l'alumnat que al començament del curs escolar tenen entre quatre anys i mig i cinc anys (aquells nascuts entre el setembre i el febrer) poden triar si matriculen als seus fills a Primary 1 o no.

 

NOMBRE D'ALUMNES

El nombre d'alumnes matriculats a l'escola el curs 2005-2006 era de 118. Tot i que durant el curs tres nous alumnes es van incorporar a l'escola i dos alumnes es van donar de baixa. El nombre d'alumnes per nivell era el següent:

P1; 13 alumnes

P2; 14

P3; 28

P4; 13

P5; 21

P6; 16

P7; 13

 

ORGANITZACIO DE L'ALUMNAT

A l'escola de Dunlop a cada classe hi ha dos nivells. Tot i que aquesta característica pot variar d'un any a l'altre. Per exemple, el curs escolar 2006-2007, en una aula hi haurà tres nivells i a la resta dos. L'estructura de les aules per el curs escolar 2005-2006 era la següent:

P1/2: 21 alumnes

P2/3: 22 alumnes

P3/4: 25 alumnes

P4/5: 25 alumnes

P6/7: 25 alumnes

Total; 5 classes

Així trobem que un mateix nivell pot estar dividit i localitzat en dues aules diferents. Els criteris per dividir l'alumnat es basen en el nivell d'habilitat en les matèries de llengua i matemàtiques. Per ficar un exemple, l'alumnat de P3 amb unes habilitats més bones en llengua i matemàtiques s'agruparà amb l'alumnat de P4, i els que no tenen unes habilitats tant bones, aniran amb l'alumnat de P2.

 

MATÈRIES

Durant l'escolarització obligatòria (des de primary 1 fins a secondary 2), les escoles d'Escòcia imparteixen les següents matèries curriculars: language, mathematics, environmental studies, expressive arts, personal and social education, R.M.E/ Helth education.

Relacionades amb aquestes matèries s'organitzen sortides i excursions per assistir al teatre, als hospitals de la zona, etc. per tal de conèixer el medi que els envolta.

 

PERSONAL (escoles de primària)

El/la directora ( Head Teacher ): Normalment no imparteix classes. És la persona que està al càrrec total de l'escola, entre les seves responsabilitats trobem; administrar el pressupost de l'escola, supervisar l'ensenyament, supervisar el treball de l'alumnat, organitzar el professorat de pràctiques, organitzar les reunions amb els pares i mares. El/la director/a també ha de pensar i redactar un pla de millora per l'escola per tal de respondre a les prioritats establertes per l'autoritat educativa.

El/la cap destudis ( Depute Head Teacher ): No imparteix classes. Assisteix al director amb totes les seves responsabilitats i funcions i el substitueix quan aquest o aquesta no està disponible o està absent.

Principal Teacher . Algunes vegades imparteix classes a jornada completa, però altres vegades, té un dia sencer o mig dia fora de la seva classe per poder desenvolupar les seves funcions. Normalment, s'encarrega d'una o dues matèries del currículum i una àrea de l'escola, com nens/es petits o alumnes grans.

Mestres/tutors : són els mestres responsables d'una classe (on pot haver més d'un nivell).

Personal Auxiliar: secretaris/es, assistents de classe, assistents d'educació infantil, conserge, personal de neteja i personal de menjador.

Especialistes itinerants : mestres especialistes d'educació física, de música, d'educació especial, psicòleg...

Voluntaris: normalment pares. Abans els pares i les mares anaven a l'escola sempre que podien per ajudar dins de les aules, en excursions, etc. Ara, però, les autoritat educatives han establert per llei que l'escola ha de tenir registrat tots els/les ajudants per tal d'evitar que tinguin algun antecedent penal, abans de tractar amb l'alumnat. Desafortunadament, l'escola ha de pagar una taxa per cada persona que vol registrar (uns 20 euros per persona), la qual cosa repercuteix en el pressupost escolar.

L'escola de Dunlop es compon del següent personal:

~ Una directora ( head teacher ); que no es mestra de cap aula.

~ Una cap d'estudis ( principal teacher ), que es la mestra de P1/2

~ Cinc mestres de primària: una per cada classe.

~ Dues mestres d'educació infantil

~ Cinc especialistes itinerants (que van a l'escola uns dies determinats a la setmana)

~ Personal auxiliar: una assistent d'aula, una assistent de menjador, un conserge, dues dones de la neteja.

 

AULES I ESPAIS PER L'ALUMNAT I EL PROFESSORAT

Tenint en compte el nombre d'alumnes que hi ha a l'escola, els espais són suficients. Hi ha 6 classes; educació infantil, P1/2, P2/3, P3/4, P5/6 i P6/7, un gimnàs, una biblioteca (que serveix d'aula d'informàtica), un menjador, la sala de mestres, el despatx de la directora, una oficina per la secretaria i una petita oficina pel conserge. Hi ha uns lavabos pels nens i uns per les nenes. Els mestres tenen uns lavabos a part.

 

ORGANITZACIO DE LES LLENGUES AL CENTRE

La llengua vehicular d'ensenyament i aprenentatge, així com la llengua materna de l'alumnat és l'anglès. No hi ha cap alumne d'incorporació tardana.

 

DISCIPLINA

L'escola entén la relació entre l'alumnat i el professorat similar a la de l'alumne/a amb els seus propis pares i creu que hi ha d'haver una mútua consideració per ambdues parts. La disciplina es vista com una responsabilitat compartida entre tots els membres del claustre que es fa extensiva als pares, mares i/o tutors. L'escola prefereix notificar les dificultats als pares i mares al més aviat possible i aprecia i valora la col·laboració d'aquests.

Per tal que hi hagi una bona organització escolar, un funcionament eficient i per tal de proporcionar seguretat i un ambient de treball, existeixen una sèrie de normes. Aquestes són explicades completament a l'alumnat.

La disciplina d'aprenentatge de l'escola inclou les normes següents:

•  Crear un ambient positiu,

•  Reforçar el bon comportament,

•  Encoratjar l'alumnat a dedicar el tems necessari a la tasca que fan.

•  L'alumnat es ensenyat i hauria d'aprendre totes les regles, especialment les d'or.

•  Les normes són curtes i estrictes.

•  L'alumnat es conscient dels procediments disciplinaris i les conseqüències són sempre les mateixes.

 

SERVEIS DEL CENTRE

El centre ofereix servei de menjador diari per un cost de £1.48 cada dia. Els dinars es paguen el dilluns al matí. L'escola, però, també proporciona facilitats per aquells alumnes que porten el menjar de casa.

Les autoritat educatives proporcionen transport gratuït a tot l'alumnat de primària que viuen més lluny d'una milla des de la seva escola local. Aquesta política és més generosa que el que la llei diu. Per això el servei de transport pot ser revisat en qualsevol moment.

 

ESCOLA OBERTA A LA COMUNITAT

L'escola hauria de ser vista com un centre comunitari i no només com un centre d'educació diària per l'alumnat matriculat. L'escola posa certs recursos a disposició de clubs i associacions dins de la comunitat fora de l'horari escolar (tardes, vespres i caps de setmana) a través del Centre de Serveis Educatius Comunitaris a Kilmarnock. Per exemple, els dimecres a la tarda el gimnàs de l'escola és obert per tal que la gent del poble interessada pugui practicar bàdminton. La persona encarregada d'obrir, tancar l'escola i romandre dins d'aquesta mentre dura l'activitat és el conserge.

L'escola és un membre de “ Learning Partnership ” de Stewarton i porten juntes una amplia varietat de serveis pel benefici de la gent jove. Aquests serveis inclouen educació, treball social, salut i serveis comunitaris. El principal objectiu de “ learning partership ” és assegurar que aquests serveis estan ben coordinats per tal de satisfer les necessitats de la gent jove.

L'escola és una característica important de la comunitat local i vol establir unes relacions positives entre els membres d'aquesta comunitat.

L'alumnat, com part del seu treball, és incentivat a explorar el seu ambient i l'escola és oberta a tota la gent de la comunitat que els ofereixi algun coneixement per tal d'enriquir el treball de l'escola. Membres de la comunitat són benvinguts a visitar l'escola i observar el treball que s'hi porta a terme.

L'alumnat és encoratjat a involucrar-se en la comunitat formant part de projectes que es porten a terme en aquesta, com concerts, repartint regals per Setmana Santa, dissenyant pòsters pel grup de teatre.

Els grups de la comunitat es troben a l'escola els dimecres per jugar a bàdminton i els dijous per jugar a futbol.

 

ASSOCIACIÓ DE PARES I MARES

A l'escola de Dunlop hi ha una associació de pares i mares activa i entusiasta que organitza esdeveniments socials al llarg del curs escolar. L'escola s'ha beneficiat, econòmicament, de moltes de les activitats organitzades per aquesta associació per recaptar diners. L'associació de pares i mares es compon del President, el tresorer, un coordinador i tota la junta. No hi ha cap mestre dins l'associació, però la directora atent les reunions d'aquesta associació regularment.

 

VINCLES ENTRE ESCOLA I FAMILIES

L'escola manté una relació de cooperació amb els pares, mares i/o tutors. Des de l'escola es procura informar les famílies de tots els esdeveniments que tenen lloc a l'escola a través de notificacions regulars.

Els pares participen en activitats per recaptar diners per l'escola i assisteixen a activitats extraescolars. Des de l'escola es recolzen aquestes iniciatives.

A més a més l'escola vol aprofitar les moltes habilitats que els pares i mares tenen i per això inclou l'ajuda dels pares dins de la classe com a voluntaris. Per exemple, fent ioga i altres activitats.

Al llarg de l'any els pares i mares són encoratjats a visitar l'escola a qualsevol hora per parlar del progrés del seus fills/es amb el mestre tutor, sempre i quan aquest mestre/a no estigui impartint classe.

L'escola es sent afortunada de rebre el suport dels pares i mares quan aquest es necessita.

 

PROGRAMES ESPECIALS

L'alumnat amb necessitats educatives especials es atès tant pel mestre d'aula, com pels assistents que donen suport als mestres tant dins com fora de l'aula ordinària.

 

ROBA I UNIFORME

 

Donat que hi ha una aprovació general i per part dels pares, mares i/o tutors pel que fa als codis de vestir, les escoles a l'East Ayrshire són lliures de decidir i promocionar els seus propis codis a aquest respecte, tenint present que aquests han de prevenir qualsevol discriminació directa o indirecta pel que fa a raçsa, gènere, religió o discapacitat. Les propostes pel que fa a temes de vestuari es consulten als pares, mares i/o tutors i als alumnes. Respecte aquest tema, la política del comitè d'educació preveu que el portar uniforme o alguna altra peça de roba requerida no pot ser un prerequisit per que l'alumnat atengui i s'impliqui en totes les activitats del currículum.

Algunes formes i/o peces de vestir no són acceptades a l'escola, com les que s'esmenten a continuació:

•  les que inciten a la rivalitat (com els colors dels equips de futbol),

•  les que poden ofendre pels dibuixos o les paraules que portes escrites,

•  les que poden causar problemes de seguretat i de salut, com roba molt ajustada, arracades grans,

•  les que són fetes de material inflamable, com xandalls de niló,

•  les que poden fer malbé el terra,

•  les que porten algun tipus d'anunci, particularment d'alcohol o tabac,

•  les que poden ser emprades per fer mal a altres persones.

Tot i així cap alumne, sota cap circumstancia, pot ser privat de cap dels beneficis educatius com a resultat de no estar d'acord amb el codi de vestir.

Uniforme de l'escola

El uniforme que ha de portar l'alumnat consta d'un jersei de color negre amb l'escut de l'escola (que ha estat dissenyat pels alumnes) i de pantalons o faldilles negres o grises. Sota el jersei porten un polo, que també té inscrit l'escut de l'escola, aquest pot ser de color blanc, groc, vermell o blau. Per les classes d'educació física han de portar roba còmoda, però no tots igual, uns pantalons curts i una samarreta és acceptable. Per poder fer us del gimnàs han de portar unes sabatilles esportives de sola tova.

 

BEQUES

Els pares i mares de l'alumnat que reben algun tipus d'ajut econòmic ( income support, family credit, income based Job Seekers Allowance, council tax rebate or housing benefit ) normalment seran beneficiaris de les beques que els serveis educatius i socials aproven pel calçat i la roba dels seus fills i filles.

 

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Sempre que és possible s'organitzen activitats extraescolars a l'escola. Aquestes són realitzades per monitors/es especialitzats/des amb l'activitat que es realitza o són portades a terme pels pares, mares i/o tutors. Moltes de les activitats extraescolars estan relacionades amb l'esport.

 

AVALUACIÓ

El professorat empra normalment l'avaluació formativa i sumativa per tal d'informar del proper pas en el procés d'ensenyament aprenentatge. Es procura que l'alumnat s'impliqui activament en el propi procés d'autoavaluació donant-li uns criteris d'avaluació per cada treball.

En l'avaluació sumativa el professorat comprova constantment el progrés de l'alumnat en totes les àrees del currículum, fent exàmens per mesurar el progrés. L'avaluació continuada, i la cooperació entre el professorat i tot el personal ajuda a assegurar que l'alumnat cobreix totes les àrees del currículum independentment del nivell, grup o classe en que es troben.

L'avaluació nacional de lectura, escriptura i matemàtiques es incorporada dins dels procediments d'avaluació de l'escola. El/la professor/a tutor/a comença els procediments d'avaluació quan un alumne/a o grup d'alumnes de la seva classe ha arribat al nivell apropiat. Aquestes avaluacions seran administrades per mestre d'aula en horari normal de classe. Es notificarà als pares dels resultats dels exàmens en una carta tant aviat com les correccions hagin estat fetes.

Informes als pares

Els pares rebran un informe escrit dues vegades a l'any, normalment els mesos de novembre i maig, per tal d'informar-los del progrés dels seus/ves fill/es. Desprès d'haver lliurat els informes, els pares i les mares de l'alumnat tenen l'oportunitat de parlar sobre el progrés del seu fill/a amb el tutor en les reunions de pares. L'alumnat de necessitats educatives especials, o que requereix un pla coordinat amb el professorat de reforç serà avaluat de la millor manera que satisfaci les seves necessitats individuals. El/la director/a i el/la tutor/a de classe parlarà d'aquests aspectes amb els pares, mares i/o tutors.

 

DEURES

S'espera que els pares, mares i/o tutors s'involucrin en l'educació dels seus fills i filles i els proporcionin la motivació necessària. L'alumnat ha de fer una mica de deures des del dilluns fins el dijous a tots els nivells. Els deures es basen principalment en llegir i comptar. A l'alumnat més gran se li pot demanar de fer alguna recerca relacionada amb el tema que s'està treballant a l'aula. El temps que l'alumnat passa fent els deures no hauria de ser més de 20 minuts. Durant els caps de setmana i les vacances l'alumnat no té deures, a excepció que els pares, mares i/o tutors ho demanin.

Els deures permeten als pares, mares i/o tutors saber que s'està treballant a l'aula. Els pares, mares i/o tutors haurien de revisar els deures dels seus fills/es i signar-los.