JOCS D’EXPRESSIÓ CORPORAL SENSE MATERIAL

 

JOCS de RELAXACIÓ INICIAL o FINAL.

Per PARELLES

1-    Ens “traiem la pols” per parelles amb les mans. Es tracta de treure la pols del company i després netejar-lo bé amb delicadesa sense oblidar-nos de cap part del seu cos. Hi afegirem sabó, aigua, esclarirem, etc..

2-    Fem massatges energètics. A partir de massatges pel cos del company intentem treure’n l’energia i jugar-hi a sobre.

3-    Fem fer ganyotes amb la cara del company.

4-    Ens concentrem en els massatges als peus. Ens descalçarem per sentir més el tacte.

5-    Massatges amb pilota. Amb una pilota aprofitarem per fer massatges sobre el cos del company aprofitant que va molt bé perquè és rodona. Recorrerem tot el cos.

6-    Anem caminant per l’espai i ens saludem, ens donem la mà i tot seguit ens despedim.

7-    Anem caminant per l’espai i quan ens trobem amb algú fem com si ens fes molta il.lusió perquè fa molts anys que no ens veiem.

 

      CADENA de GESTOS i CRITS.

1-    En un cercle  un del grup comença fent un gest que la resta del grup, per ordre, anirà repetint. Seguidament la persona de la dreta farà el mateix i així tots hauran creat un gest almenys una vegada. No val repetir gestos.

2-    Ara passarem un gest i el del nostre costat en farà un altre de diferent i així successivament fins el final. Cal fer gestos amb rapidesa si volem crear improvisació.

3-    Ara introduirem el so, caldrà fer gest i so. Cal exagerar el gest i so per perdre la vergonya.

 

       BOLA ENERGÈTICA.

      En rotllana ens anirem passant una bola gegant d’energia que pesa molt. Caldrà fer els gestos en rebre i tirar la bola com si  pesés molt.

 

La MÀQUINA.

 En cercle farem memòria de sorolls de màquines. Després de sorolls i moviments que podem, hi hem afegit els moviments de les màquines. Per acabar ens unirem amb una part del cos amb els companys dels costats i iniciarem el joc de la màquina. Primer ens passarem els moviment i so mecànic i finalment ens posarem a funcionar tots alhora. Psss, txatsss, mrrrr, pprrrrrrooooo, pfffffffuuuu, etc..

 

Els NÚMEROS que COMUNIQUEN

Es tracta de mantenir converses sense sentit amb la gent del voltant fent servir només números i gestos, no val dir res més que números, per exemple:

-         1, 45, 87

-         34, 12, 78

 Les variants són infinites: dir noms d'animals, colors, etc..

VARIANTS del CONEGUT 1,2,3, PICA PARET.

1-    Ens quedarem com a estàtues exagerades.

2-    Només val per terra, no ens podem aixecar.

3-    El que para no conta ni avisa quan es gira. (Es potencia molt l’atenció).

4-    Al revés, se surt des del lloc on es para i cal arribar al final.

 

 

Gràcies a l'Eva, la Keily i la resta de gent que va participar al curs: "Taller de teatre: expressió corporal i comunicació" de l'escola d'estiu Rosa Sensat. Juliol 2001.

J. Roca