ESTADES DE FORMACIÓ ARTÍSTIQUES A LA CASA-TALLER, RODRÍGUEZ-AMAT

 

Limitat a un nombre d’un o com a màxim dos artistes alhora, la Casa-Taller, Rodríguez-Amat accepta residents que vulguin rebre els coneixements del mestre, per períodes d’una o bé dues setmanes al llarg del temps d’obertura de la fundació.

Es tracta d’una estada dirigida sobretot a joves artistes en període de formació, o bé qualsevol altre artista que contempli la possibilitat de rebre profunds coneixements sobre art en general o sobre pintura en particular.

Qualsevol artista interessat s’ha de posar en contacte amb la fundació.

 

Es tracta d’una residència per a artistes que vulguin treballar amb Rodríguez-Amat en el mateix taller i, a la vegada, poder rebre els seus coneixements sobre art: tècniques, conceptes, etc. etc.

La finalitat és la d’obrir nous coneixements sobre possibilitats creatives en art. Sobretot es tracta d’oferir els coneixements de Rodríguez-Amat i la seva experiència de més de 50 anys en la creació artística i més de 30 en l’ensenyament de l’art.

Tot i que la residència està dirigida a joves creadors, qualsevol artista que vulgui participar de les seves experiències també pot accedir a aquesta estada a la fundació. Tant els joves artistes com els que ja han aconseguit trobar el propi camí han de manifestar una mentalitat oberta a fi de poder considerar qualsevol possibilitat en la creació artística.

Si un artista creu haver trobat el seu camí i aquest ja l’hi és vàlid i, a la vegada, no desitja considerar altres possibilitats, aquesta residència no li serveix.

Malgrat d’haver estat treballant al llarg de més de 55 anys en la creació artística i haver trobat camins propis des de ja fa molts anys, Rodríguez-Amat està constantment considerant altres camins a seguir. És evident que no és possible, diu Rodríguez-Amat, seguir-los tots i, finalment, cal decidir què fer.

Hi ha artistes que no consideren ni reflexionen sobre el què estan fent, ja que el què fan ja els complau i no volen reflexionar sobre altres possibilitats. Aquesta formació no està pensada per a ells, ja que no estarien predisposats a venir amb la ment oberta a noves possibilitats. Es tracta doncs d’una residencia de formació per a artistes joves o no tan joves que desitgin reflexionar sobre què és art, què és possible fer i, sobretot, acceptar que en art tot és possible. De la mateixa manera que en la vida tot és relatiu, en art passa exactament el mateix.

Tot i que finalment l’artista no té per que estar disposat a seguir un nou camí, sí que ha de conèixer tot allò que és possible dins del món de la creació artística contemporània.

Rodríguez-Amat no ensenya com un professor ho fa en una escola d’art. El seu mètode es tractar d’obrir la ment a noves possibilitats creatives. A vegades això pot ser un problema per a certs artistes que consideren que ja tenen la seva pròpia personalitat dins d’una via de creació artística. És obvi que, acceptar el que s’està fent sense considerar altres aspectes, és una opció vàlida per a certs creadors.

Rodríguez-Amat treballa en el mateix taller que l’artista resident. Es tracta d’establir converses d’una a dues hores diàries sobre conceptes, tècniques i qualsevol altre aspecte relatiu a l’art.

Cal afegir que Rodríguez-Amat no disposa d’una fórmula sobre què és art i què no ho és. Aquesta fórmula no existeix. Tampoc intenta canviar el rumb iniciat o consagrat per un artista. Ell intenta, mitjançant converses, de fer descobrir tot allò que és possible en art i alhora obrir nous horitzons que l’artista no conegui.

Aquesta residència està oberta a qualsevol artista d'arreu del món. Rodríguez-Amat parla català, castellà, francès, alemany, anglès i xinès.

Qualsevol artista que vingui a la Casa-Taller per a una residència ha de cuinar-se els seus propis menjars. Considerant que en el poble on es troba la fundació no hi ha botigues, nosaltres l’ajudem a anar al poble veí a fer les compres.

Qualsevol persona interessada s’ha de posar en contacte directament amb la Casa-Taller, Rodríguez-Amat.

 

Casa - Taller, Rodríguez-Amat

17466 Les Olives (Garrigoles) Girona (Espanya)

Tel. 0034 + 972 76 82 93

Mòbil: 0034 + 697 76 18 74

www.rodriguez-amat.cat

casa-taller@rodriguez-amat.cat