Base documental d'Història Contemporània de Catalunya.
El Franquisme (1939-1975) - Obertura Exterior (1953-1959)
 

R.I.P: Sr. D. Deseado Aumento de Sueldo. (falleció en Madrid el dia 15 de Junio de 1957)

Font:
.ANÒNIM:R.I.P: Sr. D. Deseado Aumento de Sueldo. (falleció en Madrid el dia 15 de Junio de 1957).Full solt. Biblioteca Particular. Sense Data.

Comentari:
La dècada de 1950 va suposar la superació de l´estancament econòmic o autàrquic que s´havia iniciat després de la Guerra Civil (1936-1939).
L´any 1957 va ser un any crític per l´economia de l´Estat Espanyol: Hisenda havia fet fallida tècnica. Per a superar-ho es varen prendre un reguitzell de mesures com el control del deute públic, el control de preus i de salaris, nou canvi de la pesseta ,i, finalment el Pla d´Estabilització (1959).
Aquestes mesures afectaren vivament a la població i ho manifestà en accions com la vaga de tramvies del gener-1957 i l´aparició d´una literatura clandestina.La necrològica és una queixa per la situació dels sous baixos que no permetien arribar al cap del mes.

Text:

R. I. P.

Sr. D.DESEADO AUMENTO DE SUELDO

Falleció en Madrid el de 15 de junio de 1957

R.I.P.

Sus desconsolados: Esposos Dª MODESTA PAGA, Hijos, D. ANTICIPO, D. PRESTAMO y Dª DEUDA; Hermanos Dª PAGA EXTRA y Dª VERGÜENZA (ausente), Hermanos políticos Dª NECESIDAD IMPERIOSA y Dª ESPERANZA FRUSTADA, primos y demas familiares, así como los directivos de la razon social DE ILUSION TAMBIEN SE VIVE, al participar a Vdes, tan sensible pérdida, suplican un recuerdo en sus lamentaciones y ayuno forzoso todos los 29 días finales de mes, rogándoles acudan a la condicción de los restos mortales del finado, desde la casa mortuoria, calle de la VANA ILUSION nº 13 al Cementerio de la ESPERANZA, por lo que se les quedará sumamente agradecidos.
NOTA: Varios Excmos e Ilmos., han concedido buenas palabras en la forma acostumbrada

 
 

Tornar a la pàgina inicial

Tornar a índex d' etapa