Arboretum


Ulmus minor

Cat.: Om

Ulamceae


Descripció: Arbre d'uns 30 m. d'alçada, amb branques verticals que formen una capçada en forma de cúpula ampla, i té l'escorça d'un color marró-grisaci amb llargues arrugues i solcs.

Fulla: Les fulles són variables però sempre ostenten en l'anvers. Són d'un color verd clar i brillant, i en les axil·les del dors tenen metxes piloses, i també són pilosos els peciols. Flor: Les flors s'obren a finals d'hivern i estan agrupades en fascicles. Fruit: Els fruits en sàmara tenen 1.8 cm. de llarg i la llavor excèntrica arriba fins a l'escotadura. Són verds i desprès es tornen marronosos i groguencs, i de forma oval.

Fenologia, origen i distribució: Floreix entre el febrer i el març. És natiu d'Europa, nord d'Àfrica i sud-oest d'Àsia. S'extèn pel sud i centre d'Europa, nord d'Àfrica, Àsia Menor, Caucas i nord de Pèrsia.

Utilitats: La fusta és bona per a la construcció i fusteria, doncs és molt duradera. S'usa per la construcció de peces que han de patir cops i fregaments, o han d'estar exposades a l'aigua i a la humitat. Bàsicament és de gran valor ornamental per la seva majestuositat.

INDEX ARBORETUM Wisteria sinensis