Arboretum


Catalpa bignonioides

Cast.: Catalpa

Bignoniaceae


Descripció: Arbre de tamany mitjà (15-20 m.), caducifoli i de capçada baixa, ampliament estesa però oberta i esclarida. La superfície del tronc és llisa i amb el temps es va retrencant en petites escates arrodonides o anguloses que es desprenen.

Fulla: Oposades o disposades en nombre de 3 en verticils, generalment grans, 10-20 cm. de llarg i igual d'ample. Contorn ovalat i ample. El seu marge és sencer o amb 1-2 petits lobuls laterals i de color verd clar intens mat en la cara superior, i cobert d'un dens borrissol en la inferior. Flor: Flor agrupada en grans inflorescències, generalment erecta i fins a 20 cm. de llarg i 3-5 cm. d'ample. Corol·la amb 5 lobuls extesos i desfilats, i amb taques vermelles a l'interior. Fruit: Allargat, de 30x2 cm. de mida, direcció arrodonida i contè nombroses llavors alilades.

Fenologia, origen i distribució: Els fruits maduren a final de l'estiu o tardor de l'any següent, a la floració, que té lloc entre els mesos de juny i agost. Habita de forna natural al l'est dels E.E.U.U..

Utilitats: Cultivat com a arbre ornamental al llarg de passejos i avingudes.

INDEX ARBORETUM Cedrus deodora