Arboretum


Prunus avium

Cat.: Cirerer bord

Rosaceae


Descripció: Arbre d'uns 20-25 m. d'alçada, de capçada àmplia, piramidal, més o menys allargada, formada per dues branques divergents quasi verticiliades, erectes i potents; i amb un tronc de 2-2.5 m. de circunferència.

Fulla: Fulla simple, amb tendència a caure, gran, fasciculada en l'extrem de les branques curtes, trasovada-puntiaguda, gruixuda i doblement dentada. Té el pecíol llarg, i amb dues glàndules vermelloses en la base del limbe. Flor: Gran, d'uns 3 cm. de diàmetre i amb llargs peduncles. Calze lliure i amb tendència a caure. Corol·la formada per 5 pètals blancs. Fruit: Drupa, globosa, carnosa, en la maduritat es torna negra i amb polpa dolça adherida al pinyol.

Fenologia, origen i distribució: Floreix a la primavera o a l'estiu. Es distribueix per tot el món, centrada en les regions temperades del nord.

Utilitats: La fusta s'empra en ebenisteria, ja que resisteix molt les alternatives de sequedat i d'humitat. Del fruit se n'obté el "kirsch" espècie d'aiguardent molt apreciada, la qual es fabrica en la Selva Negra.

INDEX ARBORETUM Prunus serrulota