Planta medicinal


Laurus nobilis

Cat.: Llorer

Cast.: Laurel

Lauràcies


Descripció: Arbre o arbust perennifoli. Alçada fins a 12-18 m., però molts cops es queda baix i arbustiu, cosa que permet retallar-lo com a bardissa.

Fulla: Són de color verd fosc, i despedeixen un fort aroma quan es trequen. Fulla persistent, coriàcia, de 6-12 cm. de llarg. Flor: Les flors de diferent sexe apareixen en arbres separats i s'obren a finals de primavera. Tots dos tipus de flors, masculines i femenines, tenen aproximadament 0.5 cm. de llarg. Les masculines tenen grups d'anteres productores de pol·len. Fruit: En baia. Els fruits d'aproximadament 1.2 cm. de llarg, es tornen negres al madurar.

Fenologia, origen i distribució: Natiu del mediterrani. Es troba al tròpic i subtròpic, centrat en el SE d'Àsia i Brasil.

Utilitats: Cultivat des de fa temps, les seves aromàtiques fulles s'usen per condimentar plats de varies classes. Amb les seves fulles els antics romans teixien guirnaldes per coronar als herois i als poetes. També resulta un arbre molt decoratiu en jardins i patis; sol cultivar-se també en jardins que es col·loquen en les entrades d'hotels, restaurants i mansions particulars.

INDEX MEDICINALS Lippia triphylla