Precipitació en 24 h    (l'hora és UTC)                          Dades i gràfics d'anys anteriors

Presentem les precipitacions de les darreres 24 hores. El pluviòmetre es posa a 0 a les 0h UTC i, naturalment, en l'apartat "avui" es comptabilitza només des d'aquella hora. La correcció d'escala és automàtica. Afegim el gràfic de la pressió atmosfèrica on, generalment, s'observa una baixada una estona abans (poden ser de 1 a 4 hores) d'iniciar-se la precipitació. 

Dades de l'estació Davis, que disposa de pluviòmetre amb calefactor

 

mes passat

mes actual

fa un any

fa un any

 

Precipitació acumulada l'any 2012 , fins ara

En els dos primers mesos hi ha hagut precipitacions minses. Fins i tot inferiors a les que es varen recollir en l'any més sec del registre.
 

Precipitació acumulada l'any 2011 total

Al gràfic s'hi mostra la precipitació acumulada en intervals de 10 dies, enguany en bru.  En els dos primers mesos hi ha hagut precipitacions minses, per sota de la mitjana. Encara què el març va compensar, ha estat al mes de maig quan s'ha recuperat cap a la mitjana per aquesta època de l'any. L'Estiu moderadament sec i un final d'any molt sec (el desembre més sec del registre, amb 9 mm) ens han allunyat una mica de la mitjana.

Precipitació acumulada l'any 2010

Al gràfic s'hi mostra la precipitació acumulada en intervals de 10 dies. En bru, l'any 2010. En verd, la mitjana de 50 anys . La d'enguany està per damunt de la mitjana, amb un estiu per damunt del millor any.

Precipitació acumulada l'any 2009

Al gràfic s'hi mostra la precipitació acumulada en intervals de 10 dies. En bru, l'any 2009. En verd, la mitjana de 49 anys . Any de precipitacions superiors a la mitjana gairebé en 250 mm. Destaquem les precipitacions de desembre, que ha estat el tercer més humit de la sèrie .
 
Precipitació acumulada any 2008. Comparació amb la mitjana general i amb anys significatius

Al gràfic s'hi mostra la precipitació acumulada en intervals de 10 dies. En bru, l'any 2008. En verd, la mitjana de 48 anys. En blau i vermell, els anys que van resultar ser a final d'any el més humit i el més sec del registre. Cada línia vertical representa 10 dies. . En abscisses, dies de l'any comptats des de l'u de gener. Actualitzat cada 10 dies. El 2008 ha estat un any amb precipitacions superiors a la mitjana. S'ha notat la influència de la sequera de l'agost. L'avantatge respecte a l'any 2003 que es va assolir a la primavera, va quedar esborrada per aquella sequera.
 
Precipitació acumulada any 2007. Comparació amb la mitjana general i amb anys significatius: Amb 696 mm i molt lluny de la mitjana, el 2007 ha estat el segon any més sec del registre.

També és interessant saber la velocitat i la direcció del vent mentre dura la precipitació. Per aquest motiu l'afegim a la plana.

Advertiment:

Quan neva, el pluviòmetre registra la precipitació amb un retard considerable (primer s'ha de fondre la neu). Si la nevada és molt intensa pot arribar a col·lapsar-lo: es forma una "cúpula" de forma cònica al seu damunt i la neu llisca i no cau a dins, com podem observar en aquesta foto datada del 31 de gener de 2003. A més, si és pren nota, una vegada ha finalitzat l'episodi, de la precipitació caiguda, es cometen errors considerables...

Hi ha pluviòmetres especials per a neu, que mesuren l'alçada o "nivell" d'una manera automàtica, com fan a les estacions d'esquí. Si no es disposa d'aquest aparell, el millor és disposar d'una bona superfície plana i anivellada, en aquest cas una taula de ping-pong. Es prenen quatre o cinc mesures del gruix i es treu la mitjana. Cada cm de neu equival a 1 mm de precipitació. Cal fer una petita correcció perquè la primera neu no qualla, si no que mulla. Aquí hi juga un paper important l'experiència.