Enllaços

WEBS DE LITERATURA INFANIL

Cornabou

Una de les millors webs especialitzades en literatura infantil i juvenil, constantment actualitzada pel polifacètic autor català Andreu Sotorra. Hi trobareu notícies, crítica literària, articles, novetats literàries, enllaços amb altres revistes internacionals, llibreries, editorials i associacions d'escriptors d'arreu del món. Es troba dins la pàgina personal d'aquest autor, dedicada a la llengua i la literatura catalanes. Molt bona.

Lletra

Excel·lent i exhaustiu llistat d'enllaços sobre llengua i literatura catalanes. Molt bona selecció en quantitat i qualitat.
Dins la secció "Temàtica" apareix un nou apartat dedicat a la LIJ que inclou enllaços a les pàgines web de revistes infantils en català i a les pàgines d'autors de literatura infantil i juvenil catalans.

Va de llibres

Es tracta del portal de llibres de l'edu365. Inclou propostes atractives, recomanacions, espais de participació i enllaços. Destaca la secció La Biblioteca, on trobareu enllaços a les ressenyes dels llibres seleccionats, podreu fer-ne un tast i fins i tot fer jocs relacionats amb els protagonistes dels llibres. La presentació resulta atractiva, però trobo a faltar que no s'orienti sobre les edats per a les quals resulta més indicat un títol.

XTEC

És l'espai dedicat al llibre infantil i juvenil de la XTEC. Inclou ressenyes de novetats, notícies, dossiers i una selecció d'enllaços que permet localitzar i tenir informació sobre qualsevol títol publicat.

Faristol

És la pàgina web del Consell Català per a Infants i Joves. Inclou l'edició digital de la revista Faristol, amb una interessant selecció de ressenyes, notícies i articles relacionats amb la promoció de la lectura de nens i joves.

SOL

Una web amb una exhaustiva selecció de títols. S'hi pot accedir per títol o per autor i estan classificats per edats. Hi ha ressenyes i es pot fer un tast tant de les il·lustracions com del text. Els lectors poden fer arribar els seus comentaris de les obres. És una web en llengua castellana, però també inclou informació de títols publicats en català.

Platero

Biblioteca virtual de literatura infantil i juvenil. Val la pena donar un cop d'ull a la secció d'enllaços.
Promet més del que realment està oferint. Només s'actualitza molt de tant en tant.

Prensa Juvenil

Web de l'Asociación de Prensa Juvenil. Dins l'apartat "Programas y Actividades" hi ha una secció de Crítica de libros on-line amb ressenyes i comentaris dels lectors. La web també inclou un registre de publicacions escolars de tot l'Estat Espanyol i articles d'opinió.

Cuatrogatos

Revista sudamericana de literatura infantil. Bona selecció de llibres en llengua castellana (veure la llista de "los mejores") i d'enllaços relacionats amb la literatura infantil i juvenil

Libroadicto

Pàgina elaborada per joves i amb comentaris informals sobre llibres. Val la pena fer una ullada. La condició per a ser col·laborador és ser menor de 18 anys!

Amigos del Libro Infantil y Juvenil

Web amb bones seccions de publicacions, autors i il·lustradors. També inclou notícies d'actualitat relacionades amb la LIJ.

Club de lectura infantil de la Biblioteca del Casino de Manresa

Penja ressenyes de recomanacions fetes pels participants. Hi ha penjat el recull de ressenyes fetes fins al 2005 i agrupades per edats.

EDITORIALS ESPECIALITZADES

Corimbo

Editorial especialitzada en àlbum il·lustrat.

Kalandraka

Editorial que publica nombrosos títols amb una qualitat d'il·lustració excel·lent.


LLIBRERIES ESPECIALITZADES EN LLIBRE INFANTIL I JUVENIL

Al·lots

Pagina web d'aquesta llibreria de Barcelona especialitzada en llibre infantil i juvenil.

Robafaves

Pàgina web de la coneguda llibreria de Mataró amb una excel·lent classificació dels seus fons per edats i temàtiques.

 

WEBS AMB ACTIVITATS D'ANIMACIÓ A LA LECTURA

Moviment Educatiu del Maresme

Pàgina de bons enllaços amb webs i activitats d'escriptura relacionades amb els contes, molt atractives per a motivar l'interès pel món del llibre.

Proyecto Leer y Vivir

Pàgina amb activitats entorn a diversos llibres. Pertany a la Fundación Telefónica

Quadraquinta

És una pàgina sobre les possibilitats de la creativitat. Consultant l'"índice alfabético de títulos" es poden trobar diverses activitats relacionades amb la lectura i l'escriptura.

 

RECURSOS SOBRE LA BIBLIOTECA ESCOLAR

La biblioteca escolar com a eina educativa

Inclou una interessant relació d'activitats de promoció de la lectura i diferents propostes didàctiques. Web que permet trobar idees per a poder treballar a l'escola a partir de la biblioteca.

Plan de Fomento de la lectura

Inclou una gran quantitat de recursos relacionats tant amb la Literatura Infantil i Juvenil com amb la biblioteca escolar.

Bibioteques escolars

Espai de treball i de comunicació de les biblioteques escolars i de les biblioteques públiques de la Comunitat d'aprenentatge del CRP Baix Llobregat-6. Moltes propostes d'animació i de promoció de la lectura.
La informació que es dóna es divideix en tres àmbits: comunitari, formatiu i general.

Abareque

Revista de biblioteca escolar feta a Oviedo amb molts recursos relacionats amb el món de la lectura.


BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

Chilias

Biblioteca virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. A través d'aquesta web es fa formació d'usuaris.

Biblioteca de Can Butjosa

Web de la Bibioteca de Can Butjosa de Parets del Vallès, pionera en les activitats d'animació a la lectura. Està molt ben dissenyada i dóna idea de la gran activitat d'aquest centre.