ferrari_formula_1.jpg Les FORCES esponja.jpg

Omple tots els forats, després pitja "Comprovar" per comprovar les teves respostes. Empra el botó "Pista" per a visualitzar la següent lletra de la paraula. També pots pitjar al botó "?" per aconseguir ajuda. Si demanes ajuda o pistes perdràs punts. Vés alerta!
   deformacions      direcció      forces      fricció      gravetat      magnètica      N      sentit      vectors      velocitat   
Les no es veuen, però podem observar-ne els seus efectes. Un d'aquests efectes és canviar la dels cossos i l'altre efecte és produir com l'estirament d'una molla.
La unitat de força en el Sistema Internacional és el Newton i el seu símbol és .
Per determinar com és una força, no n'hi prou de donar-ne el valor numèric (intensitat), sinó que també cal especificar-ne la , el i el punt d'aplicació. Per això les forces es representen gràficament per mitjà de fletxes o .
La força d'atracció que la Terra exerceix sobre els cossos s'anomena . Hi ha altres forces com ara: la o fregament que fa disminuir la velocitat dels cotxes, la força muscular per xutar una pilota, la força elèctrica, la força dels imants, etc.