Què són els RSS?

RSS un acrònim anglès polisèmic ( Really Simple Syndication, Rich Site Summary ) que podríem traduir per “Canal de difusió de titulars”. Es tracta d'un senzill mecanisme tecnològic, basat en XML, que facilita estar al dia de les novetats que es publiquen als vostres llocs web preferits, sense necessitat de visitar-los periòdicament. Un cop us subscriviu a un canal RSS, rebreu periòdicament noticies de les actualitzacions de la corresponent pàgina web.

Els primers canals RSS sols eren textuals, després van incorporar imatges, ara n'hi ha que porten associats fitxers de so i han donat lloc al fenomen del “ Podcasting ”.

El blog De les TIC a les TAC disposa d'un canal RSS textual per mantenir-vos al corrent de les novetats.

Què es necessita per llegir els RSS?

Per llegir els canals RSS cal un programa lector.  A Internet trobareu una amplia gamma de programari per llegir RSS. Es poden classificar en tres categories: els lectors RSS locals que s'instal·len al ordinador, els lectors que s'integren com una extensió del navegador o del correu i els lectors online que sols impliquen donar-vos d'alta al proveïdor del servei. Us en recomano dos: el WizzRSS és una extensió pel navegador Firefox i el tindreu sempre a ma quan navegueu. La segona opció és l'agregador web Bloglines. Aquest servei gratuït, és accessible des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa, aquesta modalitat és més avantatjosa per als qui naveguen des de diferents ordinadors.

Com es fa la subscripció a un canal RSS?

Per subscriure's a un canal RSS, arrossegueu amb el ratolí la icona etiquetada amb “RSS” o "XML" al vostre lector. Completeu la informació que us demani (dependrà del lector utilitzat) i se us afegirà a la llista de canals. A partir d'aquest moment, cada cop que es publiqui una aportació, rebreu la notícia al vostre lector.