Els blocs i la seva aplicació a l'aula
 
Mòdul 2
 
 

CREACIÓ D'UN BLOC A BLOGGER: El compte d'usuari i el bloc

   

1. Anem a http://www.blogger.com. Canvieu l'idioma de navegació. Cal anar a la part inferior de la barra de navegació.

   
 
   
 
   
 
2. Un cop canviat l'idioma ja podem passar a fer les 3 passes recomanades. Feu clic a la fletxa assenyalada (Cree su blog ahora).
   
 
   
 
3. Us demanarà crear una adreça de correu electrònic, relacionada amb Google. Molt probablement molts/es de vosaltres ja teniu un compte de correu a Google (Gmail) . El podeu fer servir, naturalment.
  Tanmateix...
 
3.1. Si no teniu correu Gmail, us podeu registrar sense més problemes, amb el compte que tingue. Aneu a la plana http://www.google.es cliqueu a la part superior dreta on diu Entra .
 
   
  Com heu entrat a aquesta pantalla per a fer un nou registre d'usuari/a, feu clic a :
 
   
 
Ompliu les dades que us demanen. Un detall: on cal posar l'adreça de correu ja existent (és obligatori), poseu un compte de correu que feu servir habitualment. Pot ser una adreça Hotmail, de Telefònica, de Yahoo... Cal que poseu un nom d'usuari i contrasenya.
 
 
Amb això ja disposareu al menys de correu electrònic Google, que podreu aprofitar per a mil i una utilitats diferents.
   
  3.2. Ja teniu el compte de correu Google, ja podeu registrar-vos als serveis de Blogger:
 
 

 

  Especifiquem cada detall :
 
 
  • Poseu la direcció de correu electrònic.
   
 
 
  • A l'hora de posar una contrasenya, cal que penseu en la contrasenya que fareu servir per gestionar el bloc, no pas el compte de correu. Són coses diferents, i el que aquí us demanen és una contrasenya que serveixi per a gestionar el BLOC. Us farà igualment una petita reflexió sobre el grau de fortalesa (si és prou complicada o no) en forma de semàfor. Us la farà escriure 2 cops, per confirmar-la.
 
ÉS MOLT IMPORTANT QUE RECORDEU EL COMPTE DE CORREU QUE HEU UTILITZAT I LA CONTRASENYA. SENSE AQUESTES DADES NO PODREU ACCEDIR AL BLOC!!!
 
 
  • Cal escriure el nom d'usuari/a que us sortirà a la plana web. No patiu, que es pot canviar sempre que us vingui de gust.
   
 
 
  • Aquí heu d'escriure novament el text que us posa, per certificar que sou vosaltes qui ho feu, i no pas un robot electrònic. Aquesta mesura de seguretat contra la creació automàtica de registres d'usuari s'acostuma a fer molt sovint.
   
 
 
  • Recordeu que cal acceptar les condicions d'utilització. S'enten que fareu servir el bloc per un ús personal i que no l'usareu per perjudicar a terceres persones.
   
  accepteu i continueu endavant
   
 
4. Al segon pas de creació del bloc, cal posar-li un títol i veure'n la disponibilitat (si ningú més té aquest títol ). Podeu provar si està lliure fent clic a "Comprobar la disponibilidad". Quan estigui tot llest, podeu continuar amb la fletxa de continuar fins al tercer pas. Preneu nota de de la URL o adreça on estarà disponible el bloc.
 
   
 
5. Al pas següent us demanarà de triar "l'estil" de la plantilla del bloc. No us encaparreu massa en cap estil ni detall, perquè podeu canviar-lo també a posteriori si no us fa el pes. Trieu-ne un i feu clic a continuar. Encara que surt un "2" a la pantalla, és el tercer pas. En el moment de crear els materials estaven encara de proves a Blogger.
 
   
 
6. Finalment, el bloc estarà creat i us dirà si voleu començar a crear entrades.
 
   
  Font: Comunicació i audiovisuals a internet