Els blocs i la seva aplicació a l'aula
 
Mòdul 5
  Inici
 

LA SINDICACIÓ DE CONTINGUTS

   
   
 
Els lectors de feeds o RSS són utilitats que ens permeten estar al dia de les actualitzacions de les pàgines web. En la blocosfera trobareu molts blocs que us interessen. Els lectors web us permetran estar puntualment informats dels nous continguts, sense necessitat de visitar-los un per un.
 
Moltes pàgines proporcionen la informació en format RSS. Els lectors o agregadors revisen automàticament les pàgines i ens avisen de les darreres modificacions.
   
 

Si voleu tenir al bloc un espai actualitzat de notícies, podeu crear-lo amb aquesta eina: http://www.feedflash.net/

Només cal que escriviu la URL de la pàgina que us interesa i automàticament us crearà el codi d'inserció en el bloc. Aquí en teniu un exemple:

 


   
  GoogleReader
   
 
1. GoogleReader és un agregador de Google. Per utilitzar-lo cal tenir un compte gmail. Anem a www.google.com/reader. Si tenim un compte gmail, introduim el nom d'usuari i contrasenya.
   
 
   
 
Si no el tenim, hem de crear-nos-en un. Fem clic a Create an account now i introduim l'adreça de correu que tenim activa i una contrasenya. Omplim els camps de verificació i acceptem.
 
   
  Rebrem un correu de validació. Confirmem la creació del compte i ja podem començar a afegir les adreces al nostre agregador.
 
  2. Anem al menú de l'esquerra i fem clic a Add subscription. Escribim la URL i fem clic a Add.
   
 
   
 
3. El botó Browse permet afegir fàcilment els blogs allotjats a Blogger. Escrivim el nom del blog i fer clic a Suscribe per afegir-lo.
   
 
   
 
4. A la part superior tenim l'opció de marcar les pàgines com a llegides o de refrescar-les. També podem triar diferents maneres de visualització.
   
 
   
  Tutorial d'Ana Ovando
   
  Bloglines
 
1. Anem a la pàgina de http://www.bloglines.com/. Tenim l'opció de canviar l'idioma a la part inferior de la pàgina principal, abans de registrar-nos.
   
 
   
  2. Per registrar-nos fem clic a Regístrese ahora (Sign up now, it's free)
 
   
   
 
3. Omplim el formulari de registre. Escrivim la nostra adreça de correu i una contrasenya. Triem la La zona horària Europa Central (GMT +1) i l'idioma. Fem clic a Registrar.
 
   
   
  4. Rebrem un missatge al nostre correu que ens demanarà que validem la sol·licitud de registre.
   
 
   
  5. Tornem a la pàgina principal. Anem a Canales / Añadir i afegim les adreces web que ens interessen.
 
   
  6. Podem organitzar els feeds en carpetes i triar si volem que la suscripció sigui pública o privada.
 
 
 
7. Per llegir les actualitzacions podem fer-ho de dues maneres. Anant a la pàgina de Bloglines i accedint al sistema amb les nostres dades (usuari i contrasenya), o bé podem descarregar un notificador al nostre ordinador. El notificador, que es mostra amb una icona a la barra inferior de la pantalla, ens avisa quan hi ha actualitzacions a les pàgines web que tenim agregades.
 
 
 
   
 
8. També podem afegir un botó de suscripció al nostre navegador. Aquest ens permetrà afegir les pàgines que ens interessen de forma directa.
 
Per fer la suscripció automàtica, obrim una pàgina web al nostre navegador. Fem clic al botó Suscribir con Bloglines i confirmem la nostra sol·licitud. Si la pàgina que hem triat no publica continguts en format RSS, sortirà un missatge d'avís.
 
   
   
  Per saber-ne més: Bitàcoles i sindicació de continguts: dues eines per difondre informació