Parlament de les Religions del Món

Barcelona 2004

 

BARCELONA, REFERENT MUNDIAL PER AL DIÀLEG ENTRE RELIGIONS

Enguany Barcelona ha acollit la quarta edició del Parlament de les Religions del Món, en el marc del Fòrum Universal de les Cultures, del 7 al 13 de juliol del 2004.

Primera vegada que el Parlament se celebra a Europa

El Parlament de les Religions és la trobada interreligiosa periòdica més multitudinària i diversa del món. S'hi han aplegat totes les tradicions religioses i recerques espirituals del món per tal d'enriquir-se mútuament, de compartir il.lusions i temors i de treballar plegats per afrontar els grans problemes de la humanitat, des de les guerres a la manca d'aigua, des de la fam i la pobresa a la tristesa i la desorientació que presideixen les vides de tanta gent. Ha estat la primera trobada del Parlament que s'ha fet a Europa i fora de l'àmbit cultural anglòfon, donat que la primera se celebrà a Chicago el 1893, la segona, a la mateixa ciutat però un segle més tard, el 1993, i la tercera, a Ciutat del Cap, el 1999.

8.000 persones de totes les tradicions religioses

El Parlament de les Religions del Món ha estat un dels diàlegs més multitudinaris del Fòrum Universal de les Cultures. Ha atret la participació d'unes 8.000 persones de totes les tradicions religioses, no només representants oficials i experts, sinó també i sobretot creients "de base". Hi han participat cristians catòlics, protestants i ortodoxos, musulmans sunnites i xiïtes, jueus de diverses tendències, budistes, hindús, sikhs i practicants de religions ancestrals, entre d'altres corrents religiosos i espirituals. També hi han participat les persones no religioses interessades en conèixer millor les religions i que valoren el seu paper en la societat.

 

El lema de la trobada

El lema de la trobada ha estat "Camins per la pau: la saviesa d'escoltar, la força del compromís". Tot un programa per a les diverses tradicions religioses i també per a totes aquelles persones que, sense ser religioses, valoren les contribucions que les religions poden fer a la construcció d'un món millor.

 

Per més  informació vegeu www.unescocat.org/prm2004/index.html

Per encarregar còpies en CD de les diverses conferències i pregàries matinals del Parlament en la llengua original vegeu www.conferencerecording.com

 

á