PER COMENÇAR...
Introducció
Tasca
Procés
Avaluació
Conclusió
Crèdits
Guia didàctica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jo no vaig conèixer el meu avi, però de ben segur que devia ser una persona molt especial. Es deia Pau Ventosa. El seu pare era pagès, com el seu avi. Quan el seu pare es va casar, va anar a viure amb la seva dona a una casa pairal que es deia "Molí d'en Rovira". Allà hi van tenir el meu avi Pau i alguns dels seus germans.

Poc temps després van abandonar la casa i van anar a viure a prop, en una altra casa pairal que va agafar el mateix nom de "Molí d'en Rovira". Aquí els meus besavis hi van tenir els altres fills. Aquesta casa la van enderrocar quan van construïr la variant de la N-340 pel seu pas per Vilafranca del Penedès, però encara hi ha gent que es recorda del meu avi i li pregunten a la meva mare si és filla del Pau del Molí d'en Rovira.

Perquè van haver de traslladar-se de casa, els meus besavis? Doncs perquè molts anys abans que hi nasqués el meu avi, en aquella casa, hi havia nascut una monja que era molt important a Saragossa i hi volien fer un convent. Ara hi ha una residència d'avis i les monges són les que se n'encarreguen.

Ara, el que farem, és investigar perquè aquesta monja és tant important a Saragossa...

Laura Ropero Ventosa.

 

Endarrere 
ENDARRERE
Al principi
TORNA AL PRINCIPI
 Endavant
ENDAVANT