VENIM DEL NORD VENIM DEL SUD

 

TABBULÉ

(CUINA MARROQUINA)

 

Hassan ha elegit una recepta que li recorda molt el seu país. És un plat senzill, lleuger i agradable que es va consumint al llarg de l’àpat, alternant-lo amb els altres plats.

 

Ingredients:

 

-2 llimones

- comí

- pebre negre

- canyella

- oli d'oliva

- sal

1 got de sèmola de blat

- 200 g. de julivert

- 1/2 kg. de tomàquets madurs

- 100 g. de menta fresca

 

Preparació:

 

Pelar els tomàquets, treure les llavors i picar-los petitets.

Barrejar una culleradeta de comí, pebre negre i canyella mòlta. Barrejar amb el tomàquet.

Posar la sèmola en un recipient profund. Afegir abundant aigua, remoure, reposar 2 minuts i escórrer.

Posar la sèmola en una enciamera.

Picar el julivert i la menta. Barrejar amb el suc de llimona i abocar sobre la sèmola

Afegir el tomàquet. Amanir bé amb oli d'oliva. Barrejar-lo tot bé

Deixar reposar una mica i servir.

 

EXERCICI: 1. Busca una altra recepta de cuina marroquina.

EXERCICI: 2. Escriu la recepta d'un plat de "picar" del teu país.

EXERCICI: 3. Busca o elabora imatges per il·lustrar les teves receptes.

 

© MCAV