VENIM DEL NORD VENIM DEL SUD

 

"CEBICHE" DE CLOÏSES

(CUINA EQUATORIANA)

 

La recepta de Marisela, un cebiche, és molt fàcil i molt coneguda a tota Amèrica.

Pot fer-se amb altres tipus de peix o mariscs: llobarro, llenguado, tonyina, gambetes, llagostins...

 

Ingredients:

 

- 2 kg de cloïses

- 1/2 kg de llimones

- 2 alvocats

- 1 ceba

- 1 all tendre

- pebre negre

- sal

 

Preparació:

  • Es renten les cloïsses i es deixen en aigua freda amb un grapat de sal durant una hora, canviant l'aigua diverses vegades perquè deixin anar la sorra que puguin tenir
  • S'escorren bé i s'obren amb un ganivet, separant la carn i picant-la (si les cloïsses són petites es tallen per la meitat). Es guarden en un recipient ample.
  • Colar el suc de les llimones
  • Picar l'all tendre i ratllar la ceba
  • Tallar els alvocats en dauets i salpebrar
  • Barrejar els alvocats amb l'all, la ceba i el suc de llimona
  • Cobrir les cloïsses amb la barreja anterior i deixar reposar al voltant d'una hora
  • Apunt per a menjar!

 

EXERCICI: 1. Busca una altra recepta de cuina equatoriana.

EXERCICI: 2. Escriu la recepta d'un plat de peix del teu país.

EXERCICI: 3. Busca o elabora imatges per il·lustrar les teves receptes.

 

© MCAV