VENIM DEL NORD VENIM DEL SUD

 

ARRÒS TRES DELÍCIES

(CUINA XINESA)

 

T'agradaria cuinar com la Lin? La cuina xinesa és famosa arreu del món. Probem una recepta fàcil.

 

Ingredients:

 

- 1/2 kg d'arròs

- 1/2 l d'aigua

- 12 gambes

- 150 g de pèsols

- 150 g de pernil dolç

- 150 g de pastanaga

- 1 ceba tendra

- 2 ous

- oli de gira-sol

- sal

Preparació:

  • Es renta l'arròs 3 cops, es cou i es guarda escorregut.
  • Es talla la pastanaga a dauets i es cou, amb els pèsols, durant 10 minuts.
  • Es calenta una mica d'oli en una paella per a saltar-hi les gambes.
  • Amb la ceba tallada petita es fa una truita, es trenca amb una forquilla i s'hi afegeix l'arròs.
  • Es va remenant i s'hi afegeixen les gambes, els pèsols, la pastanaga i el pernil dolç tallat petitet.
  • Es rectifica de sal i ja està.

 

EXERCICI 1: Busca un altra recepta de cuina xinesa.

EXERCICI 2: Escriu la recepta d'un plat d'arròs del teu país.

EXERCICI 3: Busca o elabora imatges per a il·lustrar les teves receptes.

 

© MCAV