VENIM DEL NORD VENIM DEL SUD

 

PA AMB TOMÀQUET

(CUINA CATALANA)

 

El pa amb tomàquet està molt bo en qualsevol situació. Acompanya truites, embotits, pernil, anxoves, formatge, olives...

És molt senzill però té els seus secrets: cal fer-ho just abans de menjar-lo, el pa és millor que sigui del dia anterior, les llesques de pa no han de ser gaire gruixudes (uns 2 o 3 cm) i pa, tomàquet i oli han de ser de bona qualitat.

 

Ingredients:

- llesques de pa

- tomàquets madurs

- oli d'oliva

- sal

Preparació:

- Es renten els tomàquets i es tallen per la meitat

- Es frega la meitat del tomàquet sobre la llesca de pa, estenent bé

- S'amaneix la llesca de pa amb oli d'oliva

- S'afegeix sal

 

NOTES: prèviament el pa es pot torrar i/o fregar amb una dent d'all

 

Mª Jesús va arribar a Catalunya, amb els seus pares, des d'Extremadura.

A més de la recepta del pa amb tomàquet ha seleccionat el següent menú: "Cargols a la llauna" arròs negre, “mar i muntanya" i "crema catalana". Com a beguda vi del Priorat i cava català.

 

 

EXERCICI 1: Busca les receptes (o informació) d'algun dels elements del menú. Inclou imatges.

EXERCICI 2: Busca informació i explica el significat de cadascuna de les paraules catalanes següents: escudella, calçotada, salvitxada, allioli, romesco i cava.

 

© MCAV