El pa amb tomàquet està molt bo en qualsevol situació. Acompanya truites, embotits, pernil, anxoves, formatge, olives...
És molt senzill però té els seus secrets: cal fer-ho just abans de menjar-lo, el pa és millor que sigui del dia anterior, les llesques de pa no han de ser gaire gruixudes (uns 2 o 3 cm) i pa, tomàquet i oli han de ser de bona qualitat.
Ingredients:
- llesques de pa
- tomàquets madurs
- oli d'oliva
- sal
Preparació:
- Es renten els tomàquets i es tallen per la meitat
- Es frega la meitat del tomàquet sobre la llesca de pa, estenent bé
- S'amaneix la llesca de pa amb oli d'oliva
- S'afegeix sal
NOTES: prèviament el pa es pot torrar i/o fregar amb una dent d'all
|
Mª Jesús va arribar a Catalunya, amb els seus pares, des d'Extremadura.
A més de la recepta del pa amb tomàquet ha seleccionat el següent menú: "Cargols a la llauna" arròs negre, “mar i muntanya" i "crema catalana". Com a beguda vi del Priorat i cava català.
|
EXERCICI 1: Busca les receptes (o informació) d'algun dels elements del menú. Inclou imatges.
EXERCICI 2: Busca informació i explica el significat de cadascuna de les paraules catalanes següents: escudella, calçotada, salvitxada, allioli, romesco i cava.
|