VENIM DEL NORD VENIM DEL SUD

 

TRUITA DE PATATES

(CUINA ESPANYOLA)

 

A en Fèlix li encanta la truita, tant freda com calenteta i acabada de fer.

Ingredients:

- 2 patates

- 3 ous

- 1 ceba

- oli d'oliva

- sal

Preparació:

Es pelen les patates, es renten, es tallen en llesques fines i s'afegeix sal

Es fa el mateix amb la ceba

Es fregeixen les patates i la ceba en oli d'oliva (a foc moderat i tapades: han de quedar toves)

Es baten els ous

S'escorren bé les patates i la ceba i es barregen amb l'ou batut

Es posa la barreja en una paella amb una mica d'oli. Es deixa uns minuts.

Amb ajuda d'un plat es tomba la truita i es cuina per l'altre costat.

Es treu del foc i es deixa reposar uns minuts.

!A punt per a menjar!

 

EXERCICI 1: Busca una altra recepta de cuina espanyola.

EXERCICI 2: Escriu la recepta d'un plat amb ous del teu país.

EXERCICI 3: Busca o elabora imatges per il·lustrar les teves receptes.

 

© MCAV