En Patufet: cent anys. Imaginari, cultura i indústria

"Una exposició que ofereix elements per entendre el fenomen periodístic, social, cultural i literari d'En Patufet -una publicació que ajudà decisivament a crear i consolidar el mercat literari en català. L'exposició explica com la revista contribuí a la professionalització d'escriptors i d'il·lustradors, modernitzà les formes d'edició i de consum literari i va introduir noves formes i gèneres en la literatura tradicional per a infants i joves.

Un intent d'explicar com una publicació setmanal, per naturalesa efímera, va esdevenir un dels referents culturals i sentimentals de dues generacions de catalans."

A l'Auditori del Castell de Plegamans, a Palau-solità i Plegamans podeu veure l'exposició més interessant muntada fins aquest moment: completa, equilibrada, didàctica. L'horari de visites és de 4 a 8 de la tarda de dilluns a divendres i de 10 a 1 del matí els dissabtes, diumenges i festius. Del 29 d'abril al 20 de maig de 2004.

Una vegada hàgiu visitat l'exposició, és imprescindible pujar al pis de dalt per visitar la seu de la Fundació Folch i Torres, on podreu veure i consultar tot allò que es relaciona amb els cinc germans Folch, des del material imprès i manuscrit a multitud d'objectes que conformaren la seva vida privada i pública. Recordeu que la Fundació només obre dissabtes i diumenges fins a la una.
Encara que els elements de l'exposició tenen com a eix i protagonista indiscutible "En Patufet", els panells dedicats, des de diverses perspectives relacionades amb el setmanari, a la història del llarg període en què es publicà la revista us ajudaran a entendre i a valorar la situació de la Catalunya de l'època.
Seieu una estona i dediqueu-vos a llegir els monogràfics sobre els dibuixants, a repassar un número sencer d'"En Patufet", a... I, finalment, no us oblideu d'expressar la vostra opinió en el quadern que teniu a la vostra disposició al fons de la sala.