D'En Patufet a Les tres bessones

Fins al 30 d'octubre de 2004 podeu veure a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, poc més amunt de Figueres, l'exposició dedicada a les revistes infantils i juvenils catalanes des de principis del segle XX a l'actualitat. Començant per '"En Patufet" fins a "Mil Dimonis", 33 revistes us permetran seguir l'evolució de les publicacions dirigides als més menuts i als adolescents. Al mateix temps podreu gaudir dels originals de 57 dibuixants que il·lustraren -o il·lustren- les pàgines d'aquestes publicacions, des d'Apel·les Mestres a Cristina Losantos.

Tot i que potser trobareu a faltar alguna revista -segurament més per raons d'espai que per altra cosa- i que els textos explicatius podien ser més extensos -el motiu anterior deu ser determinant-, l'exposició és absolutament recomanable, tant pel contingut com pel muntatge i pel lloc. Compte amb l'horari, que és de 10 a 13 i de 15 a 17,30, i tanquen els dilluns.

En una altra sala del monestir es troba un esplèndid monogràfic del dibuixant "Cesc" dedicat a la música, "Scherzando" (es clou el 12 de setembre), que és una iniciativa de la "Schubertíada", que aquest any celebra la seva 12a edició.

Per suposat, si heu arribat a Vilabertran, a més de visitar el monestir, segur que us voldreu allargar a Figueres per fer una ullada al Museu del Joguet, segurament abans haureu passat pel Museu del Cinema de Girona, i ... bé, ja sabeu que a l'Empordà en poc espai podeu gaudir d'innumerables atractius culturals i naturals.

 

 

 

Cliqueu aquí si voleu més informació sobre les revistes infantils d'abans de la guerra
Nau central de l'església de Vilabertran Claustre i campanar