Coservació de vegetals, càrnia i de peix

Informació

Tècnic/a en Conservació vegetal, càrnia i de peix

Capacita per a la realització de les operacions d’elaboració i envasament i l’aplicació dels tractaments de la conservació dels derivats carnis, vegetals i dels productes del mar i cuinats.


Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)

Descripció del contingut curricular

Matèries

Durada

- Operacions i control de magatzem
- Operacions bàsiques d’elaboració de conserves
- Tractaments finals de conservació
- Envasament i embalatge
- Higiene en la indústria alimentària
- Seguretat en la indústria alimentària
- Primeres matèries, processos i productes
en la indústria conservera
- Sistemes de control i auxiliars dels processos
- Formació i orientació laboral
- Formació en centres de treball
- Síntesi

60 hores
210 hores
120 hores
60 hores
60 hores
30 hores

120 hores
90 hores
60 hores
440 hores
60 hores


Competències professionals

Amb aquests estudis es poden fer, entre d’altres, les tasques de preparació de les primeres matèries i elaboració dels productes per fer-ne el tractament posterior, l’aplicació dels tractaments de conservació, i operacions d’envasament i embalatge de productes alimentaris.


Àmbit professional i de treball
Indústria càrnia. Indústria derivada de productes de la mar. Indústria de preparació i conservació de fruites i hortalisses.


Sortides professionals
Elaborador/a i conserver/a de productes carnis, de peix i derivats, de conserves vegetals, de confitats i olives, de menjars congelats i ultracongelats i de precuinats i cuinats. Operador/a controlador/a de línia d’envasament. Especialista en tractaments de fred.


Organigrama

Centres on s'imparteix

 

Consulta centres