Elaboració d'olis i sucs

Informació


Tècnic/a en Elaboració d’olis i sucs

Capacita per dur a terme les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis, sucs i altres fluids, i d’utilitzar la maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell.


Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)

Descripció del contingut curricular

Matèries

Durada

- Operacions i control de magatzem
- Operacions del procés d’extracció d’olis i sucs
- Operacions del procés de condicionament d’olis i sucs
- Envasament i embalatge
- Higiene en la indústria alimentària
- Seguretat en la indústria alimentària
- Primeres matèries, productes i processos en la indústria
oleícola i extractiva
- Sistemes de control i auxiliars dels processos
- Formació i orientació laboral
- Formació en centres de treball
- Síntesi

 60 hores
180 hores
120 hores
60 hores
60 hores
30 hores

150 hores
90 hores
60 hores
440 hores
60 hores


Competències professionals
L’alumnat que cursi aquests estudis estarà capacitat, entre d’altres, per a la conducció dels processos d’extracció d’olis, sucs i altres fluids, la realització de les operacions de refinament i correcció d’olis, sucs i altres extractes, i el control de les operacions d’envasament i embalatge de productes alimentaris.


Àmbit professional i de treball

Indústries de fabricació d’olis, greixos, sucs i altres derivats del sucre, cafè, etc.


Sortides professionals
Elaborador/a d’oli. Elaborador/a de sucs i concentrats. Elaborador/a de sucre. Operador/a en la fabricació de greixos.

 

Organigrama

Centres on s'imparteix

 

Consulta centres