Escorxador i carnisseria-xarcuteria
Tècnic/a en Escorxador i Carnisseria-Xarcuteria
Proporciona els coneixements necessaris per dur a terme les operacions d’esquarterament i valoració de la carn i preparar i elaborar productes de carnisseria-xarcuteria. També capacita per utilitzar la maquinària i fer-ne el manteniment de primer nivell.
Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)
Descripció del contingut curricular
Matèries |
Durada |
- Sacrifici i acabament d’animals i assistència en la inspecció |
90 hores |
Competències professionals
Qui faci aquests estudis s’encarregarà, entre d’altres, de les operacions de valoració, sacrifici i acabament dels animals i de les canals, condicionament de la carn per a la seva comercialització en carnisseria-xarcuteria o per a l’ús industrial i elaboració de productes de xarcuteria.
Àmbit professional i de treball
Comerços d’alimentació. Escorxadors. Indústries de fabricació d’aliments carnis.
Sortides professionals
Carnisser/a. Xarcuter/a. Operador/a de línia d’escorxador. Auxiliar d’inspecció veterinària.