Escorxador i carnisseria-xarcuteria

Informació

Tècnic/a en Escorxador i Carnisseria-Xarcuteria

Proporciona els coneixements necessaris per dur a terme les operacions d’esquarterament i valoració de la carn i preparar i elaborar productes de carnisseria-xarcuteria. També capacita per utilitzar la maquinària i fer-ne el manteniment de primer nivell.


Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)

Descripció del contingut curricular

Matèries

Durada

- Sacrifici i acabament d’animals i assistència en la inspecció
- Esquarterament i carnisseria
- Xarcuteria
- Operacions i control de magatzem
- Higiene en la indústria alimentària
- Seguretat en la indústria alimentària
- Administració, gestió i comercialització en la petita empresa
- Tecnologia de la carn
- Formació i orientació laboral
- Formació en centres de treball
- Síntesi

90 hores
180 hores
180 hores
60 hores
60 hores
30 hores
60 hores
90 hores
60 hores
440 hores
60 hores


Competències professionals

Qui faci aquests estudis s’encarregarà, entre d’altres, de les operacions de valoració, sacrifici i acabament dels animals i de les canals, condicionament de la carn per a la seva comercialització en carnisseria-xarcuteria o per a l’ús industrial i elaboració de productes de xarcuteria.


Àmbit professional i de treball
Comerços d’alimentació. Escorxadors. Indústries de fabricació d’aliments carnis.


Sortides professionals
Carnisser/a. Xarcuter/a. Operador/a de línia d’escorxador. Auxiliar d’inspecció veterinària.

 

Organigrama

Centres on s'imparteix

 

Consulta centres