Molineria i indústries cerealistes

Informació

Tècnic/a en Molineria i Indústries cerealistes

Proporciona els coneixements necessaris per a la conducció de les operacions de molinada, transformació i envasament de grans, farines i similars, per al maneig de la maquinària i els equips corresponents i per a la realització del manteniment de primer nivell.


Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)

Descripció del contingut curricular

Matèries

Durada

- Operacions i control de magatzem
- Molineria
- Operacions d’elaboració i tractament de derivats de grans,
farines i sèmoles
- Envasament i embalatge
- Higiene en la indústria alimentària
- Seguretat en la indústria alimentària
- Primeres matèries, productes i processos en la indústria
molinera i cerealista
- Sistemes de control i auxiliars dels processos
- Formació i orientació laboral
- Formació en centres de treball
- Síntesi

 60 hores
180 hores

120 hores
60 hores
60 hores
30 hores

150 hores
90 hores
60 hores
440 hores
60 hores


Competències professionals
Qui faci aquests estudis s’encarregarà, entre d’altres, de la conducció dels processos de molinada-separació de grans i similars, de la realització de les operacions de condicionament i tractament de grans i farines, i de la realització i control de les operacions d’envasament i embalatge de productes alimentaris.


Àmbit professional i de treball
Indústries de fabricació de molineria (cereals i farines), elaboració de cafè i altres productes alimentaris (pastes, aperitius, etc.).


Sortides professionals
Moliner/a de cereals. Elaborador/a de pinsos. Torrador/a elaborador/a de cafè. Elaborador/a de pastes alimentàries, aperitius i llaminadures.

 

 

Organigrama

Centres on s'imparteix

 

Consulta centres