Panificació i rebosteria

Informació

Tècnic/a en Panificació i Rebosteria

Capacita per dur a terme les operacions d’elaboració de productes de forneria, pastisseria i confiteria i per usar la maquinària, els equips i els estris corresponents.


Durada dels estudis
1.400 hores - 1 curs acadèmic
960 hores en el centre docent
440 hores en el centre de treball (pràctiques)

Descripció del contingut curricular

Matèries

Durada

- Operacions i control de magatzem
- Forneria i brioixeria
- Elaboracions bàsiques de pastisseria
- Especialitats i acabaments de pastisseria i confiteria
- Envasament i embalatge
- Higiene en la indústria alimentària
- Seguretat en la indústria alimentària
- Administració, gestió i comercialització en la petita empresa
- Primeres matèries, productes i processos de forneria,
pastisseria i confiteria
- Sistemes de control i auxiliars dels processos
- Formació i orientació laboral
- Formació en centres de treball
- Síntesi

 60 hores
120 hores
120 hores
60 hores
60 hores
60 hores
30 hores
60 hores

90 hores
90 hores
60 hores
440 hores
60 hores


Competències professionals
Amb aquests estudis es poden fer, entre d’altres, les tasques d’elaboració de masses, pastes i productes bàsics en forn, galeteria, pastisseria i confiteria, de confecció de les elaboracions complementàries i de realització de les operacions de composició i decoració de productes de pastisseria i confiteria.


Àmbit professional i de treball
Indústria alimentària (fabricació de pa, galeteria, pastisseria, cacau, confiteria, etc.).


Sortides professionals

Forner/a. Pastisser/a. Reboster/a. Elaborador/a de torró-massapà, xocolata, confits.

 

Organigrama

Centres on s'imparteix

 

Consulta centres