http://www.escriptors.cat/autors/carranzam/

Maite Carranza

- Qui és?

És una escriptora que va néixer ll'any 1958 a l'eixample de Barcelona. És llicenciada en Antropologia, escriu narrativa infantil i juvenil.

- Què fa?

És guionista de televisió. Aquests últims anys ha ampliat l’activitat professional a l’ensenyament universitari, amb cursos de formació a diferents universitats (Universitat Autònoma de Barcelona i Universidad Internacional Menéndez y Pelayo) sobre escriptura de guions, telefilm i adaptacions literàries.

- Per què escriu?

Des de ben petita el seu joc preferit consistia a amagar-se sota la taula del menjador i empassar-se tots els llibres que arreplegava. Va tenir la sort d'heretar una bona biblioteca d'uns pares lectors. D'aquí, en part, és d'on li ve que li agradés escriure.

- On viu?Té tres fills i, des de fa més de vint anys, viu a Sant Feliu de Llobregat, que ja considera el seu poble.

 

 

- Quants llibres ha escrit? Uf! MOLTS! Si ho vols saber clica:

http://www.escriptors.cat/autors/carranzam/obra.php

A nosaltres, els i les de cinquè, ens interessa Vols ser el nòvio de la meva germana?
Barcelona: Edebé, 2002.

L'obra tracta de l' Alícia que té un problema que es diu Sònia. La Sònia, que és la seva germana, la maltracta des que va néixer, però no la tanquen a la presó perquè és una menor i no li poden fer un judici, com als nazis, per torturar persones innocents. I a sobre, segons els seus pares, tot és molt normal, perquè la Sònia és una adolescent. Si aquest estiu no li troba un nòvio, es tallarà un peu —que diu l'Antonieta que no fa mal perquè al seu cosí no li va fer mal— i es casarà amb el Pastanaga.

- Aquest llibre ens el va recomanar i prestar la Xose, que és bibliotecària a la Biblioteca Pública de Lleida.

 

 

QUI VOL SER EL NOVIO DE LA MEVA GERMANA

 

Opinions:

  • M’ha semblat un llibre molt curiós i divertit, de coses senzilles i raonables, per això li dono un 10 a la Maite perquè se’l mereix.
  • M’ha agradat molt, els dibuixos, la història, la manera d’explicar, ... tot m’ha agradat molt.
  • Expressions com “Tu calla, idiota!”, “Quin pal, jo no hi vinc!”
  • M’ha assemblat molt xulo perquè és un llibre de la meva edat, és molt entretingut.
  • És un llibre molt bonic, el recomano, fa riure i és dels millors llibres que he llegit.
  • M’ha agradat molt perquè l’he trobat molt divertit. Quan el llegíem a classe ens petàvem de riure. També m’ha agradat perquè està molt ben pensat.
  • M’ha assemblat molt interessant perquè parlen de relacions entre nois i noies i parlen d’amor.
  • Recomano llegir-lo, a mi m’ha agradat molt. És la realitat, quan un nen es fa adolescent, jo ho veig amb el meu germà.
  • M’ha assemblat perfecte i, és perfecte perquè a mi m’interessen els temes de nòvios i de nòvies, i també perquè al llibre surten situacions molt divertides.
  • Aquest llibre m’ha agradat molt. És ben divertit, les poques il·lustracions són molt boniques i molt ben fetes. El llibre és molt interessant. Quan comences a llegir no el deixaries de llegir mai.

 

- Aquestes explicacions s'han elaborat amb la col.laboració especial de tot el grup sencer. Moltes gràcies.