Vols llegir més? Salvador Espriu.


Salvador Espriu (1913 - 1985). És un dels escriptors més significatius de la postguerra. Va iniciar-se com a narrador, i va conrear el teatre, però la seva obra poètica ha esdevingut un referent per a la literatura universal.

El seu interès per la mitologia clàssica es veu reflectit a la seva obra dramàtica (Antígona, Fedra), poètica (Les Cançons d'Ariadna) i narrativa.

 

L'any 1981 Salvador Espriu publicava el seu darrer llibre de relats, Les roques, el mar i el blau. Es tracta d'un recull de cent narracions breus, inspirades en episodis de la mitologia grecoromana, els protagonistes de les quals esdevenen la caricatura del comportament humà.
 

Entre aquest centenar de narracions tracten sobre els orígens, la titanomàquia i el naixement de Zeus els relats Els orígens, Uranos, Cronos i els Curetes. També intervenen en els relats algunes parelles i fills divins de Zeus: Moira, Les Moires, Themis, Mnemosine, Ares, Les tres Gràcies, Hermes, Erato, Metis, Persèfone. D'altres relats són protagonitzats per amants de Zeus (Leda, Ganimedes, Dànae), o bé pels fills fruit d'aquestes unions al marge d'Hera ( Hèlena, Dionís, Clitemnestra).

A l'actualitat, encara no disposem a la xarxa de l'obra de Salvador Espriu, però fàcilment trobareu aquesta obra a qualsevol biblioteca.