Ovidi i les Metamorfosis a la xarxa
 

 
Ovidi i la seva obra són abastament representats a la xarxa. A continuació s'ofereixen enllaços que poden ser d'interès:  
   
Versions electròniques de les Metamorfosis
 
  • La pàgina The Latin Library, mantinguda per Ad Fontes Academy, de Virgínia, ofereix una versió llatina de les Metamorfosis, els Amors, les Heroides, els Remeis contra els mals de l'amor, els Fastos, els Tristes i les Cartes des del Pontus.
 
   
Traduccions d'Ovidi a la xarxa
 

Encara no disposem de traduccions d'Ovidi en català i castellà a la xarxa, per poder fer-ne una selecció. Per tant, el més recomanable és servir-se de les nombroses edicions que podem trobar a les llibreries. Tanmateix, per a una lectura d'urgència a la xarxa, disposem d'aquestes possibilitats:

  • La professora Ana Pérez Vega, de la Universitat de Sevilla, ens ofereix aquesta traducció electrònica de les Metamorfosis en castellà, acompanyada d'una versió del text llatí.
 
   
Espais ovidians
 
  • L'espai Iconos proposa un viatge interactiu per les Metamorfosis d'Ovidi. La càtedra d'iconografia i d'iconologia del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Roma s'ha proposat la catalogació del motius mitològics que apareixen a les Metamorfosis. Així, s'està fent una completa relació de fonts literàries clàssiques i medievals d'aquests episodis. Amb aquesta documentació podem seguir les diferents interpretacions que es fan d'un mateix mite al llarg de la història. A més, s'adjunta una extensa relació d'imatges que permeten identificar com evolucionen els motius iconogràfics de cada episodi. En italià.
  • El Departament de llibres antics de la Universitat de Vermont conté una extensa col·lecció de gravats del segle XVII sobre les Metamorfosis. Aquesta col·lecció ha esta divulgada a la xarxa a través del projecte The Ovid Project: Metamorphosing the Metamorphoses.
  • The Ovid Collection: web de la University of Virginia Library que dóna text en llatí i traduccions en anglès i una recopilació de representacions plàstiques que il·lustren la recepció de les Metamorfosis en el Renaixement. En anglès.