TÈCNICA

L'STORYBOARD

Segons la definició del diccionari, l'STORYBOARD és un guió il·lustrat.

DESCÀRREGA DE MATERIALS

Si us ve de gust fer-vos el vostre propi joc, PowerPoint o executable amb aquestes imatges només cal que seleccioneu una història de la opció TRIA-LA i deseu la pàgina complerta. Les imatges hi són en una mida de 640x480, més que suficient per a les presentacions. (El procediment és: Arxiu / Desar com / Pàgina complerta. Us desarà la pàgina i una carpeta del mateix nom amb els arxius d'imatge.)

Des de gener de 2020 pots descarregar-les d'aquí:

storyboard_1oscar.pdf

storyboard_2anna.pdf

storyboard_3remei.pdf

storyboard_4gat.pdf

storyboard_5fantasma.pdf

 

LES JOGUINES

Els Clics: no és el material millor del món ja que als infants els costa de manipular-ne les peces petites o ben encaixades. A favor també aquest inconvenient, ja que no es van perdent peces mentre s'actua. També, el fet que se'n troben arreu, els fill i nebots en tenen i s'acompanyen de gran quantitat d'accessoris.

També podeu fabricar-vos els vostres complements fàcilment amb plastilina d'aquella que s'endureix al forn (com és el cas dels préssecs de la història) i incorporar-los a l'escena amb l'ajuda d'adhesiu Tac.

A més, heu de servir-vos de la imaginació: el nostre peix era un rasclet durant totes les sessions. Més tard ja podreu editar la foto i posar-li ulls i escates, si us cal.

MAVICA

Aquesta càmera que trobem a tots els centre públics de Primària té per a mi uns grans avantatges: la disponibilitat, la facilitat de capturar imatges fins i tot per la mainada, la qualitat suficient i la mida d'imatge adequada per als treballs, i també la facilitat i universalitat de magatzematge. Abans de fer les fotos prepareu-vos un fons de color uniforme, preferiblement de color blanc. Limiteu al màxim els elements visibles als imprescindibles per a la història. Intenteu no fer servir el flash i servir-vos de la llum natural.

TRACTAMENT DE LA IMATGE

Com podreu veure hi ha imatges modificades i d'altres que aparentment no ho estan, però totes han estat editades. Us recomano que com a mínim ajusteu els nivells blanc/negre i gamma. Ho podeu fer de manera ràpida amb l'ACDSee o de manera més professional amb el Fireworks.
Per a manipular la imatge podeu fer-ho amb el PaintShopPro o el Gimp.
Aneu amb compte de no baixar la qualitat quan les deseu.

TRACTAMENT DEL SO

L'Audacity és un dels millors per facilitat d'ús. Podeu desar-ho en .mp3 per a fer l'executable.

PRESENTACIONS

Tant el PowerPoint com l'Impress us ofereixen un gran ventall de possibilitats artístiques.
Cal fer-los servir si penseu incorporar-hi text escrit. Un cop acabat, i després de desar-lo com cal, torneu-lo a desar amb una opció d'imatge. Us recomano la de .jpg. Automàticament us crearà una carpeta amb totes les diapositives en aquest format. Després podreu fer-les servir com si es tractés d'una fotografia.

 

EXECUTABLES

Ja per acabar, podeu desar-ho tot en un executable fet amb el FotoAngelo.
Obriu el programa i navegueu fins a la carpeta de les imatges. Incorporeu-les i després aneu a les Propietats de la pàgina/Propietats de la diapositiva i cerqueu l'arxiu de so. Mireu que a les Propietats predeterminades, l'interval de temps sigui d'un parell de segons més que l'arxiu de so.

PROGRAMES

Tots els programes esmentats formen part de la dotació dels CEIP. A l'adreça del de l'xtec trobareu totes les eines i cursos necessaris per a saber-ne més, com per exemple el curs DV30 Aprofitament didàctic de la imatge fixa digital - VT , que m'ha servit d'excusa per posar-me a fer aquest projecte. També el curs d138 Logopèdia i TIC.

PAS A PAS

Si voleu veure tot el procés pas a pas podeu mirar aquesta presentació.