ACTIVITATS FETES AMB EL PROGRAMA CLIC d'en Francesc Busquets

M
Ú
S
I
C
A

 

 

EL CARNAVAL DELS ANIMALS Paquet d'activitats on es presenten deu escenes de l'obra de Camile Saint-Säens "Carnaval dels animals": El lleó, Galls i gallines, Zebres, Tortugues, L'elefant, Cangurs, L'aquàrium, Els orelluts, El cucut, Ocells, Pianistes, Fòssils, El cigne i Final. En cada escena es treballen els personatges, els instruments que hi intervenen i altres conceptes musicals: escales, ritmes, frases...

BRITTEN Activitats sobre els instruments de l'orquestra i anàlisi d'una fuga, basades en l'obra "Guia d'orquestra per a joves" (variacions i fuga sobre un tema de Purcell, op. 34) de Benjamin Britten (1913-1976).

EN PERE I EL LLOP Activitats basades en el conte musical escrit per Sergei Prokofiev, on s'utilitzen diferents instruments musicals i melodies per a identificar els personatges.

ELS MÚSICS DE BREMEN Diverses activitats relacionades amb el conte "Els músics de Bremen": narració del conte, onomatopeies, vocabulari, comprensió lectora i concordança article-nom. Els personatges son representats per diferents instruments.

EL GEGANT I EL NEN PERDUT Conte d'un gegant i un nen relacionat amb l'audició dels primers compassos de "Així parlà Zaratustra"d'en Richard Strauss, per descobrir el timbre de les timbales.

BABAR Audició del conte "Història d'en Babar" musicat per en Francesc Poulenc.

EN JAN TITELLA Conte presentat al Palau sobre en Jan Titella, el seu amic el grill i els instruments: clarinet, flauta travesera i violoncel

BASTIAN I BASTIANA Òpera escrita per W. A Mozart als 12 anys

C
O
N
T
E
S

ELS TRES PORQUETS Conjunt d'activitats relacionades amb el conte dels tres porquets: narració, trencaclosques amb vinyetes, activitats de numeració de l'1 al 3 i diverses activitats de lectoescriptura.

LA CASA QUE EN PERE VA FER Paquet d'activitats sobre el conte d'una sola frase "La casa que en Pere va fer". La frase va augmentant en complexitat a mesura que van apareixent els diferents personatges de la història. El paquet està dividit en tres seccions:El conte, Puzzles i Paraules

NA RINXOLS D'OR Tres paquets d'activitats sobre el conte de na Rínxols d'Or, adreçades al cicle superior d'educació infantil i l'inicial de primària. En el primer paquet s'explica el conte mitjançant dibuixos, textos i sons, en el segon es proposen alguns trencaclosques fets a partir de les imatges i en el tercer es plantegen activitats de lectura comprensiva.

LES ULLERES XERRAIRES DE'N JAN Activitats al voltant del llibre del mateix nom escrit per Ma Dolors Dejuan (mestra) il·lustrat per Alfons Bielsa (òptic)

D
I
A
D
A

SANT JORDI Conté dos paquets d'activitats, adreçats a Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària. Hi trobareu imatges, text i sons enregistrats de paraules i cançons.

 

NADAL Dos paquets d'activitats sobre les festes de Nadal: un sobre el conte "L'aranya de Natzaret" i l'altre sobre dites populars de Nadal.

 

M
A
T
E
M
À
T
I
C
A

REGLETES CUISINAIRE En aquest paquet d'activitats es plantegen diferents exercicis amb les regletes Cuisènaire: ordenació, suma, complementarietat i equivalències numèriques

 

PRODUCTE CARTESIÁ El paquet s'inicia plantejant la combinació de dues propietats (forma, color, nombre d'objectes...) d'un conjunt d'imatges en una taula i acaba amb exercicis on cal aplicar operacions de sumar i restar a partir dels nombres indicats a cada fila i columna.

EL POMER Activitats d'introducció a la suma i la resta per a educació infantil i cicle inicial de primària, basades en la cançó "cinc pometes té el pomer".

 

DESCOMPOSICIÓ DE NÚMEROS Exercicis adreçats a educació infantil i cicle inicial de primària on es plantegen activitats d'iniciació a la suma i la resta, organitzades en dos nivells: de l'1 al 5 i del 6 al 10.

 

BLOCS LÒGICS Activitats per a 'Educació Infantil on es treballen els atributs forma, mida i color de les figures geomètriques bàsiques. S'hi plantegen activitats on cal classificar figures a partir de la presència o absència de diferents qualificatius per a cada atribut.

 

JUGUEM AMB ELS NÚMEROS Activitats de càlcul per a P5 i cicle inicial de primària: Identificació de quantitats i sumes senzilles.