VOLCANS FAMOSOS

 

Al llarg de la història ha hagut volcans força coneguts......Alguns encara estan actius en l'actualitat.

 

Aquí tens una petita mostra
ETNA

Esta situat a l'illa de Sicília (Itàlia)i és el més alt d'Europa (3.623 m). La seva activitat es quasi constant.

Hi ha molt turistes que aprofiten la visita a l'illa per apropar-se a veure´l.

FUJI-YAMA
Situat al Japó, a prop de Tokio, la capital. El consideren una muntanya sagrada i es fan peregrinacions..Té 3.776 m d'altitud i és la muntanya més alta del país.Actualment està inactiu. Va tenir la darrera erupció al 1707.
MAUNA-LOA
Situat a l'illa de Hawaii, al costat del Kilawea. Té 4.169 m. de altitud i les seves pendents són poc pronunciades. En realitat la seva base està a molta profunditat: 5000 m. sota el nivell del mar. La seva lava és molt viscosa i és mou molt a poc a poc, desembocant amb freqüència a la vora del mar. Surt a unes temperatures de 1000 graus C i l'aire que l'envolta pot arribar a 70 graus (sembla un forn!).
KRAKATOA
Està a Indonèsia (prop de l'illa de Sumatra).En 1883 va produir la erupció volcànica considerada con la més gran dels temps moderns. Va tenir tanta força que va explotar l'illa sencera i es va sentir al voltant de 5000 kms. Les roques van sortir disparades a 50 kms de alçada i les cendres es van quedar suspeses a l'aire durant anys
VULCANO
És el nom de l'illa d'Italià que ha donat el nom a la paraula VOLCÀ. Aquest nom ve del llatí, ja que els romans anomenaven al déu del foc Vulcà i pensaven que tenia la seva forja a aquesta illa. Ells creien que tot el foc del món sortia d'aquí.
KILIMANJARO
Està situat a Tanzània, prop de la frontera amb Kenya, al continent africà. Es tracta d'un volcà apagat però que ha donat lloc a la muntanya més alta d'Africà amb 5.916 m. d'altitud (mont Kibo)
STROMBOLI
Es tracta d'un volcà que entra en erupció de manera molt violenta. No treu molta lava però les explosions obren cràters tan grans que els diuen calderes. Està a Itàlia, a l'illa que porta el seu nom.
VESUBI
És l'únic volcà actiu del continent europeu. Està situat a prop de Nàpols (Itàlia). Les seves explosions són violentes perilloses. Treu grans quantitats de cendres volcàniques. A l'antiguitat, a l'any 79 de la nostra era, va entra en erupció i va sepultar en poques hores les ciutats de Pompeia, Heculano i Capania. Avui en dia es poden visitar les seves ruines que s'han trobat en excavacions arqueològiques.
KILAWEA
Es de tipus hawaià Té un cràter molt ampli (850 m de diàmetre) i l'emissióde lava és molt suau, sense explosions. En els darrers 100.000 anys ha crescut 1200 m sobre el nivell del mar. Actualment és el més vigorós dels volcans de Hawaii. Normalment fa un repòs de 1-2 anys entre cada erupció.
TEIDE
Està situat a les illes Canàries (d'origen volcànic), en concret a Tenerife. Té 3.176 m. d'altitud i la seva darrera erupció important és va produir en 1909. Va llençar lava durant 10 dies!
MUNTANYA PELADA

Situat a l'illa de la Martinica, en francés rep el nom de Mont Pelée.

En 1902 va llençar un núvol de cendres que va asfixiar i cremar al habitants de la ciutat de Saint-Pierre.

POPOCATEPEL
El seu nom vol dir "muntanya que fa fum" i està situat a la zona central de Mèxic, amb una altitud de 5.450 m. Té documentades nombroses erupcions i actualment està en activitat.