TERMES RELACIONATS AMB ELS VOLCANS
 
Cambra magmàtica: cavitat situada a sota d'un volcà que conte el magma
 
Con volcànic: és la "muntanya" (elevació del terreny) formada pels materials emesos pel volcà.
 
Cràter: orifici eixamplat de la xemeneia d'un volcà per on surten les laves i les cendres
 

Erupció volcànica: emissióde materials volcànics (laves, gasos, cendres) cap a la superfície de la Terra. L'erupció volcànica comença quan quan la pressiódels materials de l'interior de la Terra es massa fort i surten expulsats pel cràter del volcà.

 
Escorça terrestre: part superficial de la Terra. Té un gruix entre 6 i 40 km. Les seves 2/3 parts estan cobertes per mars i oceans.
 

Interior de la terra: a sota de l'escorça terrestre (part superficial)trobem el mantell format per roques enceses i el nucli a unes temperatures molt altes Aquest és el material que forma la lava

 

 
Lava: matèria en estat de fusió (liquida) que arriba a la superfície de la Terra. Quan està al seu interior rep el nom de magma.
 
Magma: matèria en estat de fusió que es forma a l'interior de la Terra. Quan es refreda es solidifica.
 
Mantell: part de la Terra situada entre el nucli(centre) i l'escorça (superfície). Té un gruix d'uns 300 km
 
Productes volcànics: són aquells que expulsa un volcà pel seu cràter,l'anomenat "foc" del volcà. Consisteixen en lava, cendres i gasos principalment.
 
Volcà actiu: s'anomena així al que actualment està en erupció o les té enregistrades de manera recent.A la terra actualment hi ha al voltant de 500 volcans en activitat.
 
Volcà apagat: quan es pensa que no tornarà a entrar en erupció. Es diu que està "mort" quan els deposits de magna estan esgotats.
 
Volca latent o dormit: és quan actualment no està en erupció però es pensa que ho pot estar en un futur
 
Vulcanoleg: científic que estudia els volcans i els fenòmens volcànics. Una de les seves tasques es intentar preveure les erupcions. Per això utilitza diferents aparells de mesura i arriba a a apropar-se a menys d'un metre de la lava. Per realitzar aquesta tasca va protegit amb un vestit especial.
 
Xemeneia: part d'un volcà per on puja la lava i els gasos volcànics.