Sessió 8: Redactar una ressenya breu sobre una pel·lícula que hem vist a classe. Afegir un diaporama amb Slide.

Treball previ de tutoria

Treball a l'aula d'informàtica

L'objectiu de la sessió d'avui és copiar la ressenya que heu treballat a l'aula al vostre bloc. Cercareu imatges relacionades amb la pel·lícula i amb l'ajuda de Slide creareu una presentació o àlbum d'imatges.

Cercar imatges o vídeo

Per la recerca d'imatges sobre la pel·lícula visitareu la pàgina de Creative Commons Catalunya http://cat.creativecommons.org/.

Escriviu el nom de la pel·lícula al cercador. Ho fareu en anglès per tal d'aconseguir més imatges.

Aquest és el resultat. Deseu 4 o 5 fotos a la carpeta de Mis imágenes del vostre ordinador. Per recordar el procés tan sols cal que doneu una ullada a les sessions 2 i 3.

Tot seguit visitareu la pàgina web de Slide: http://www.slide.com/. Slide és un servei gratuït que ens permet crear àlbums i presentacions dinàmiques de fotografies també anomenades diaporames. Per començar la vostra feina haureu de fer clic a Crear un Slide Show.

Si seleccioneu el botó Buscar Slide obrirà les carpetes d'imatges del PC i podreu seleccionar les fotos que prèviament havíeu desat al vostre ordinador.

Slide trigarà uns minuts en pujar les fotografies. Tot seguit podreu visualitzar els resultats. També podreu canviar el tipus de presentació clicant sobre qualsevol dels botons de l'apartat Diseños predeterminados. Dins l'apartat Estilo seleccioneu Sliding. A continuació feu clic a Guardar.

Slide us avisarà de què us heu de registrar i si voleu guardar i editar la vostra presentació. Feu clic a Regístrate. Slide us demanarà una adreça de correu i una contrasenya per registrar-vos.

Slide us proporcionarà un codi per copiar i enganxar al vostre bloc. Copieu el codi i inseriu-lo a l'entrada del bloc, com heu fet en sessions anteriors. Aquesta vegada, però ho fareu directament a l'entrada del bloc.

Treball amb blocs

Accediu al bloc amb la vostra adreça de correu i contrasenya. Seleccioneu Nou Missatge.

A continuació feu clic amb el botó dret del ratolí i enganxeu la nova etiqueta HTML. Seleccioneu Publicar un missatge.

Ara ja podeu visualitzar el bloc amb els nous canvis:

Per afegir una petita ressenya sota les imatges caldrà editar l'escrit. Seleccioneu l'opció Personalitzar.

Ara caldrà fer clic a Enviament de missatges i a continuació Modificar els missatges.

Editeu l'escrit seleccionant el botó Edita.

Escriviu el vostre paràgraf al lloc adient i torneu a publicar el missatge.

Aquest és el producte final: